Nu știi ce afaceri profitabile poți deschide în 2021? Află de la noi

05.04.2021#Afacerea mea

Antreprenoriatul este privit ca fiind o oportunitate de dezvoltare, mai ales în contextul creat de pandemie. Tot mai mulți români se aventurează în procesul de deschidere al unui business fără a se informa înainte. Este dificil să realizezi o afacere de succes fără a structura un plan de afaceri corect și bine definit. Într-un astfel de proces, un pas important îl reprezintă ideea de la care porneșți, dar și o viziune pe termen lung.

Pandemia de Covid-19 oferă multe provocări, dar pune la dispoziție și o succesiune de  oportunități. Chiar dacă ne aflăm pe timp de criză, există o serie de idei de afaceri care au șanse foarte mari de a avea rezultate favorabile, tocmai datorită momentului de lansare. Posibilitățile sunt infinite, iar dacă te-ai convins că anul acestă este unul potrivit pentru a-ți deschide un business, poți oricând opta pentru un credit rapid în rate de la Ferratum!

1. Deschiderea unui magazin online

Tot mai mulți deținători de afaceri deja existente pe piață își vor îndrepta atenția către desfășurarea activității în mediul online, asta dacă nu au făcut-o deja. Conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piață iSense Solutions, comerțul online a crescut cu 40% în anul 2020. Astfel, magazinele online deja existente și-au dublat cifra de afaceri, iar retailerii privesc viitorul într-un mod pozitiv.

Pandemia a jucat un rol important în accelerarea procesului de digitalizare din România. Românii petrec mai mult timp în mediul online, iar cumpărăturile sunt mult mai la îndemână. Totodată, au evoluat și plățile cu cardul, semn că încrederea în această metodă sigură de plată a crescut. Acest sector cuprinde o gamă variată de afaceri profitabile care se vor dezvolta considerabil în următorii ani. Astfel, deschiderea unui magazin online reprezintă o idee de afacere care nu are cum să nu îți ofere rezultate favorabile.

 

2. Ce spui de un bistro?

Chiar dacă realizarea unui astfel de proiect nu este atât de ușor, un plan de afaceri ca la carte, munca și creativitatea sunt elementele cheie care te vor ajuta să îți atingi scopul. Conceptul de bistro este unul modern și preferat de tot mai mulți români. O atmosferă primitoare și un meniu adecvat cerințelor de pe piață vor face ca localul tău să fie locul perfect pentru depănat amintiri.

Având în vedere că tehnologia este de partea noastră, există și multe variante care te vor ajuta să rămâi activ în industrie. Serviciile de livrare la domiciliu reprezintă un adevărat avantaj pentru contextul actual. Poți opta să o faci pe cont propriu sau în parteneriat cu diverse platforme, precum Glovo, Food Panda sau Takeaway. De asemenea, crearea unor meniuri zilnice și posibilitatea clienților de a-și face abonament lunar este o altă metodă benefică pentru sporirea câștigurilor.

 

3.Cursuri online de reconversie profesională

Fie din proprie dorință sau din necesitate, tot mai mulți români aleg să își schimbe domeniul de activitate. Multe afaceri nu mai rezistă pe piață și sunt rapid înlocuite cu altele. De ce să nu profiți de ocazie și să iei în considerare deschiderea unei afaceri care să se bazeze pe susținerea de cursuri online pentru cei care își doresc să își schimbe profesia.

Avantajul îl constituie cerea de pe piață care este tot mai mare, atât a angajaților, cât și a angajatorilor. Digitalizarea vine în sprijinul tău, iar astfel vei reuși să îți cunoști mult mai ușor potențialii clienți, cu cât mai puțină interacțiune fizică.

 

4. Firmă de design interior

Design-ul interior este un domeniu de activitate în care merită să investești, fiind una dintre ariile care s-a adaptat foarte bine la contextul pandemic. Schimbările sociale prin care oamenii au trecut au adus cu sine și schimbări majore în case și locuințe. Munca la domiciliu a devenit o necesitate, casa transformându-se în birou, școală sau grădiniță. Nu e de mirare că anul trecut cele mai mari investiții s-au făcut în electronice și în amenajări interioare.

Modificările aduse de pandemie ne-au obligat să schimbăm și modul în care folosim spațiul de acasă. În funcție de nevoi sau dorințe, românii au apelat cu încredere la specialiștii din domeniul design-ului interior. Fii original, creativ și apelează cu încredere la noi când ai nevoie.

 

5. Antrenor personal (PT) în mediul online

Dacă punem în balanță incertitudinea cu privire la evoluția pandemiei, am putea spune că mediul online este viitorul. Din cauza creșterii de noi cazuri, activitatea sălilor de sport și fitness poate să fie oricând suspendată, exact cum se întâmplă în prezent. Sportul este benefic atât pentru minte, cât și pentru corp, iar deschiderea unei afaceri online în acest domeniu îți oferă posibilitatea de a-ți gestiona timpul pe cont propriu și de a-ți crește veniturile. Domeniul fitness-ului este în plină expansiune, iar acum ai toate instrumentele la îndemână. Mediul este unul pozitiv și de pe urma căruia vei avea doar de câștigat.

Există multe alte idei de afaceri de succes pe lângă cele prezentate, important este să știi ce vrei și cum să obții tot ce îți doreșți. Chiar dacă anul 2021 poate să fie văzut ca o perioadă de incertitudine, nu uita că astfel de vremuri oferă, de asemenea, și o serie de oportunități pentru diverse idei care se dovedesc a fii afaceri profitabile. Obiceiurile de consum se schimbă, iar ca viitor antreprenor trebuie să anticipezi când este momentul potrivit pentru a-ți deschide un business.

Oricare dintre aceste idei de afaceri te atrage, vei avea nevoie de ambiție și determinare, dar și de un sprijin financiar, fără de care afacerea nu ar putea funcționa. Nu uita că misiunea noastră este să creăm experiențe bancare premium și ușor de utilizat!

 

Sursă studiu: www.stirileprotv.ro  

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: