Cum să câștigi mai mulți bani pe timp de pandemie

Pandemia a afectat multe industrii, iar piața locurilor de muncă este în continuă schimbare. O astfel de situație îi face pe mulți dintre români să se gândească tot mai mult la o reconversie profesională. Categoria de best jobs este diversă și plină de beneficii. Fie că iți dorești un alt job, veniturile tale au suferit modificări sau poate ți-ai pierdut locul de muncă, schimbarea înseamnă evoluție iar acum este momentul în care trebuie să acționezi.

Ce este reconversia profesională și cum iți poate îmbunătăți viața?

Contextul economic actual este caracterizat ca fiind unul incert, dar în plină dezvoltare din anumite puncte de vedere. Avansarea tehnologiei, dar și competiția tot mai mare din anumite sectoare face ca nevoia de a fi pregătit pentru o piață a muncii dinamică să fie tot mai mare. Astfel, reorientarea spre o alt job sau spre un nou domeniu de activitate poate fi o variantă tot mai eficientă și de luat în calcul.

Daca ai rămas fară locul de muncă, iar viitorul iți pare nesigur, vrem să te anunțăm că este doar o perioadă pe care o poți depăși cu puțină ambiție. Te poți înscrie la diferite cursuri online prin care să iți valorifici alte aptitudini de care poate nici nu știai. Este o perioadă benefică schimbării în care poți încerca mai multe variante până ajungi la cea mai potrivită pentru tine.

Conform unui studiu recent realizat de platforma bestjobs, meseriile viitorului fac parte din domenii precum medicina și sănătatea publică, mediul online/digital, IT, marketing, arhitectură, inginerie, dimeniul juridic, management și administrație.

Cum arată piața muncii înainte și după pandemie

Daca ar fi să comparăm cum era piața muncii din România acum un an și cum este în prezent, principala diferență este că există tot mai multe joburi de acasă, iar telemunca se transformă în normalitate. Conform unei analize eJobs, există un interes mare al companiilor pentru implementarea pe termen lung al acestui concept. Angajații beneficiază de mai multă flexibilitate, deci putem să privim optimiști spre viitor și să ne adaptăm acestei schimbări.

Din punct de vedere al recrutărilor și al forței de muncă, categoriile în care se caută viitori angajați sunt din sfera IT, e-commerce, digital, medicină etc. Astfel, piața muncii este în continuă schimbare, iar pentru a fi mai aproape de best jobs, este important să acorzi atenție abilităților care se cer în aceste industrii. Companiile străine, cu sedii globale, sunt dornici de a se dezvolta și de a începe noi proiecte pe piața locală.

În prezent, adaptabilitatea și flexibilitatea la locul de muncă sunt criterii de bază și care se cer de către angajatori. Procesele de automatizare și de eficientizare sunt întâlnite tot mai des, iar angajații trebuie să fie deschiși către transformările care vin odată cu dezvoltarea tehnologiei. Platforma de căutare eJobs poate reprezenta o bună metodă de a găsi cea mai potrivită variantă pentru tine.

Totuși, există câteva alternative rapide de făcut bani care te vor ajuta până îți vei găsi locul de muncă perfect. Dacă ai și carnet de condus, vei avea un avantaj care te poate scoate dintr-un impas financiar într-o situație imprevizibilă. Taximetria îți poate aduce profitul dorit într-un timp relativ scurt. Totodată, serviciile de ridesharing reprezintă o variantă de a face bani chiar și cu ajutorul propriei mașini. O poți face pe cont propriu sau prin intermediul unei aplicații. De asemenea, și curieratul este o alternativă sigură de a-ți asigura un venit.

Care sunt cele mai căutate abilitați în anul 2021 pentru un loc de muncă bine plătit?

Daca te gândești la o reconversie profesională spre un domeniu atractiv și bine plătit, vei avea nevoie de un plan organizat de dinainte să aplici. Un CV structurat cât mai logic și o scrisoare de intenție ordonată sunt elemente cheie în momentul aplicării pentru categoria de best jobs. Totuși, există anumite abilități de care angajatorii țin cont și pe care și tu poți să le ai. Ți-am pregătit o listă cu acestea și care sperăm să iți crească șansele de a obține locul de muncă dorit.

  • Adaptabilitatea

Este adevărat că am tot menționat despre adaptabilitate până acum, dar este cu adevărat necesară în momentul actual. Aceasta se referă la modul în care reacționezi la un mediu de lucru nou, la cât de ușor vei lucra pe proiecte și cu colegi noi, pe scurt cât de ușor iți vă fi să te integrezi la un nou loc de muncă.

  • Creativitatea

Creativitatea reprezintă capacitatea prin care vei găsi rezolvări inedite în fața unor provocări întâmpinate sau modul în care strategiile tale se deosebesc de cele ale colegilor. Este o aptitudine importantă, în special pentru industriile creative sau din mediul digital.

  • Gândirea critică

Angajatorii caută oameni echilibrați și responsabili, care să fie capabili în luarea celor mai bune decizii. Astfel, o minte critică va lua în considerare toate variantele, dar le va alege doar pe cele mai eficiente pentru evoluția companiei.

Sfaturi și recomandări pentru rezultate eficiente privind reorientarea în carieră

Indiferent care este motivul pentru care ești în căutarea unui nou job, înainte de a aplica, trebuie să știi care sunt domeniile de activitate de interes, ce presupun, care sunt beneficiile, etc. Cu cât vei cunoaște mai multe, cu atât iți va fi mai ușor în luarea unei decizii. Dacă nu știi de unde să începi, nu uita că ai la îndemână multe platforme online, precum eJobs, pe care poți aplica.

 

1. Descoperă domeniile care au nevoie de forță de muncă

Chiar dacă ne aflăm în context pandemic, multe dintre companiile internaționale cu sedii locale nu au fost afectate și au nevoie în continuare de angajați. Ba mai mult, salariile sunt atractive, oferind perspective noi de angajare. Un astfel de domeniu care face parte din categoria de best jobs este cel din industria IT, unde se fac recrutări continuu. Tehnologia nu stă pe loc, iar firmele sunt în căutare permanentă de noi angajați.

 

2. Documentează-te înainte de a depunde CV-ul

Începutul e mai greu, dar odată ce ai prins curaj vei deveni de neoprit. Fă-ți o listă cu privire la abilitățile cerute pentru fiecare domeniu, caută cursuri online de pregătire profesională și vezi dacă găsești ceva pe eJobs. Capacitatea de a avea diferite unghiuri de abordare și o mentalitate optimistă iți va aduce rezultate pozitive.

 

3. Setează-ți nevoia salarială

Salariul este un element foarte important, de aceea nu trebuie ignorat. Dacă ai o familie de întreținut sau cheltuieli lunare care nu pot fi amânate, atunci pune mai mult accent pe remunerație.

 

Așadar, pentru a obține ceea ce iți dorești înseamnă să depui un efort și să faci chiar și compromisuri. Contează să te informezi și să te diferențiezi față de alti candidați. Daca ai ajuns la concluzia că actualul job nu te mai satisface, nu mai aștepta și ia acțiune acum. Un nou plan de carieră înseamnă satisfacție și stare permanentă de bine.

 

Sursă:

www.bestjobs.ro

www.startupcafe.ro

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: