Mai presus de flori și mărțișoare în această lună sunt femeile

Se spune că Martie este considerată luna care dă startul unui nou ciclu al naturii, ne pregătim să renaștem odată cu venirea primăverii. Dar pe lângă semnificația calendaristică pe care o deține, această luna are o valoare simbolică mult mai puternică. Martie este luna femeii, luna în care celebrăm doamnele și domnișoarele și ne arătăm respectul pentru acestea. E vorba despre mama, bunica, sora, soția, prietena ta, despre toate femeile din viața noastră și cel mai important, e despre femeile puternice.

 

Luna aceasta este despre femeile puternice din viața noastră

Nu întâmplător a fost aleasă această luna pentru a sărbători sexul frumos. Încă din anul 1977, ziua de 8 Martie este recunoscută ca sărbătoare internațională, devenind o tradiție în majoritatea țărilor din Europa și din SUA. Aceasta este denumită pe plan internațional Ziua Femeilor Militante și reprezintă un moment important în procesul de emancipare a femeilor. Drepturile precum accesul la educație, la proprietate, de a munci, de a vota și chiar accesul la contracepție nu au fost dintotdeauna accesibile femeilor.

Chiar dacă în prezent, normalitatea este alta față de acum un secol, există în continuare discrepanțe în structura societii. Lupta pentru independența și egalitate de șanse continuă, iar femeile dau dovadă zilnic de solidaritate. Pentru a promova importanță acestei luni, vrem să prezentăm câteva exemple de femei cu un rol important în societățile din care fac parte, care contribuie la schimbare și care merită să fie celebrate acum și întotdeauna.

Poveștile de viață pe care urmează să le prezentăm ne valorifică puterea pe care o deține o femeie în societate. Acestea reprezintă surse de inspirație, iar poveștile lor sunt adevărate exemple de autodepășire.

 

Cristina Bâtlan, antreprenoarea prezentă în toate capitalele modei

Sursa: https://www.facebook.com/cristina.batlan

La doar 19 ani, Cristina Batlan a devenit antreprenoare, într-un context cultural și economic mai puțin avantajos. Exact după căderea regimului comunist, Cristina a avut curajul de pune bazele businessul cu pantofi şi genţi Musette, un brand celebru din industria fashion.

Cu multă determinare, a reușit să dezvolte o startegie impresionantă, deschizând tot mai multe magazine în marile orașe ale diferitelor țări și reușind să coordoneze o echipă spectaculoasă formată din designeri francezi și italieni. Prin povestea Cristinei putem să observăm cât de important este să nu renunți la ceea ce îți propui și, de asemenea, trebuie să ai curajul necesar pentru obținerea rezultatelor dorite. Aceasta a demonstrat că în spatele unui look de femeie puternică se află elementele principale ale unei ținute, pantofii și geanta.

 

Simona Halep, de la adolescentă la campioană

Sursa: https://www.facebook.com/simonahalep

Simona Halep reprezintă un icon al determinării, fiind una dintre cele mai de succes jucătoare profesioniste de tenis feminin. Pasiunea pentru sport a dobândit-o nu cu mult înainte de vârsta de 4 ani când a început să practice tenisul zilnic.

Primele victorii ale Simonei au început să debuteze odată cu împlinirea vârstei de 14 ani, când aceasta a câștigat rolul junior de Roland Garros. Progresul a fost conturat atât de reușite, cât și de eșecuri, dar talentul, munca și implicarea au adus-o pe Simona pe culmile succesului. Aceasta a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019. Este puternică și muncitoare, fiind apreciată și adorată de o lume întreagă.

 

 Lada Koroleva, povestea unei mame care a impresionat o lume întreagă

Sursa:http://www.upsocl.com/positive/she-worked-tirelessly-delivering-food-and-caring-for-her-daughters-at-the-same-time-today-shes-looking-for-a-new-future/

Lada Koroleva este o tânără mămică în vârstă de 19 ani din Rusia care fost fotografiată în metrou, în timp ce livra mâncare alături de cei 2 copii minori după ea. Fotografia a fost publicată pe internet, reușind să atragă atenția și compasiunea oamenilor. Aceasta reprezintă imaginea unei femei încrezătoare care inspiră siguranță și care ar face orice pentru copiii săi.

A fi mama înseamnă să faci sacrificii, să renunți la propria persoană și să pui pe primul loc familia. Iubirea de mama este cel mai sincer tip de iubire din lume, iar femeile sunt înzestrate să o simtă ori de câte ori își privesc copii.

 

Malala Yousafzai, apărătoarea drepturile femeilor din Pakistan

https://malala.org/malalas-story

Malala Yousafzai este o tânără pakistaneză, cunoscută pentru activitatea și spiritul militant privind probleme ale educației și ale societății islamice în general, în special discriminarea femeii.

Pe când era doar o copilă, aceasta a avut curajul de a prostesta împotriva talibanilor care au ocupat Valea Swat din Pakistan. Malala a refuzat să închidă ochii și a luptat pentru dreptul ei la educație. La doar 15 ani, aproape că a plătit cu viața această îndrăzneală. În timp ce se afla în autobuzul care o aducea acasă de la școală, a fost împușcată în cap de la mică distanță. Cu toate că nimeni nu se aștepta să supraviețuiască, aceasta s-a însănătoșit, iar în prezent este un simbol al protestelor pașnice și cea mai tânără persoană nominalizată vreodată la Premiul Nobel pentru Pace.

 

J.K. Rowling, simbol al perseverenței

Sursa: https://www.jkrowling.com/about/

Joanne Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare ale lumi, dar cu o poveste de viață plină de încercări, dar care au făcut-o să devină o femeie puternică de succes. Dacă primii ani din viața scriitoarei au fost plini de bucurie, adolescența a fost mai puțin fericită. Cu o situație nefericită în familie, fără sprijin și un deces urmat de o perioadă lungă de depresie, aceasta mărturisește că s-a gândit de multe ori la sinucidere.

Pasiunea pentru scris a fost constantă, aceasta conturându-și ideile oriunde putea, în tren, acasă sau la muncă. În anul 1995, Joanne a reușit să termine primul român al seriei, ”Harry Potter și Piatra Filozofală”. Aceasta și-a trimis manuscrisul la 12 edituri și toate l-au refuzat, rând pe rând. Abia după aproximativ 12 luni, norocul ei a fost Alice Newton, o fetița de 8 ani, fiica președintelui editurii Bloomsbury, din Londra căreia i-a plăcut din prima ce scrisese, astfel că tatăl sau a fost editorul care s-a ocupat de carte.

Cu toate că nimeni nu i-a oferit încrederea de care avea nevoie, aceasta nu s-a oprit niciodată din a crede în propriile forțe. Rezultatul final a constat în milioane de volume vândute, recoduri stabilite și doborâte.

 

Indiferent care ar fi povestea noastră și a voastră, niciodată nu este prea târziu să începem să facem ceva în care credem. Fiecare dintre noi ascunde o putere extraordinară care așteptă să fie descoperită. Nu trebuie să te cunoască o țară întreagă pentru a fi sărbătorită în această lună. A fi femeie este mai mult decât pare, esti mamă, prietenă, soție, ești TU!

 

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: