Cele mai populare rezolutii de anul nou si modalitati prin care sa le implinesti

Suntem in acest punct – deja au trecut cateva saptamani din 2019! Deci, care sunt rezolutiile pentru noul an pe care le-ai setat pentru tine si familia ta?

Conform unui sondaj realizat de ComRes, la care au participat 2014 adulti din Marea Britanie, cele mai populare rezolutii de Anul Nou sunt:

 1. Scaderea in greutate (33%)
 2. Mai mult sport (38%)
 3. O dieta mai sanatoasa (32%)
 4. O abordare mai activa asupra sanatatii (15%)
 5. Invatarea unei noi abilitati sau a unei pasiuni noi (15%)
 6. Mai mult timp dedicat pentru binele propriu (12%)
 7. Mai mult timp petrecut cu familia si prietenii (12%)
 8. Un consum mai scazut de alcool (12%)

In ciuda intentiilor bune

Nu esti deloc surprins de lista de mai sus? In orice caz, in ciuda intentiilor bune pe care le avem, conform unui articol scris in presa din Statele Unite, 80% din rezolutiile de Anul Nou sunt incalcate pana in a doua saptamana a lunii februarie.

Deci, care este stadiul rezolutiilor de Anul Nou pentru tine si familia ta?

De ce nu isi respecta oamenii rezolutiile

Principalul motiv pentru care persoanele nu respecta rezolutiile de Anul nou este faptul ca scopul nu era specific, deci nu era realizabil.

Fara sa iti scrii pasii concreti si fara sa fii specific, obiectivele sunt doar simple dorinte. Daca nu suntem cat mai specifici in legatura cu obiectivele si scopurile noastre, e posibil sa renuntam in momentul in care ne vom lovi de primul obstacol.

 

Solicita Credit  

Creeaza rezolutii specifice, masurabile si realizabile

Cand ai un obiectiv clar in minte, stii catre ce trebuie sa tintesti. De aceea obiectivele trebuie sa fie specifice.  Odata ce ti-ai setat obiectivele in termeni specifici, te poti concentra in realizarea lor. Sa stii precis care este scopul tau te poate ajuta sa fii mai motivat.

E crucial sa poti sa iti masori obiectivele. Sa ai obiective masurabile este o extensie a faptului ca ai scopuri specifice. Daca obiectivele sunt suficient de specifice incat sa le poti masura, atunci scopurile tale sunt si realizabile. In timp ce obiectivele tale trebuie sa te preseze, sa te provoace, in acelasi timp, e important sa stii ca obiectivele tale sunt realizabile si nu aspiratii marete.

Exemple clare

Mai jos, pe langa cele mai populare rezolutii de Anul Nou, am inclus si un exemplu care te ajuta sa ai obiective specifice:

 1. Scaderea in greutate – „Vreau sa am 65 kg.”
 2. Mai mult sport – „Voi face exercitii de 5 ori pe saptamana timp de o ora.”
 3. O dieta mai sanatoasa – „O sa îmi instalez o aplicatie pentru a-mi inregistra fiecare masa.”
 4. O abordare mai activa asupra sanatatii – „O sa pregatesc feluri de mancare sanatoase si o sa imi iau pachet la birou, in loc sa imi comand mancare.”
 5. Invatarea unei noi abilitati sau a unei pasiuni noi – „O sa ma inscriu la un curs de limba straina si voi petrece o ora in fiecare seara pentrru a-mi dezvolta noi abilitati.”
 6. Mai mult timp dedicat pentru binele propriu – „O sa meditez de 5 ori pe saptamana dimineata.”
 7. Mai mult timp petrecut cu familia si prietenii – „O sa imi sun parintii de doua ori pe saptamana si o sa ma intalnesc cu cate un prieten pe saptamana pentru a lua masa impreuna in fiecare saptamana.”
 8. Un consum mai scazut de alcool  - „O sa beau bauturi alcoolice doar in weekend-uri.”

Cum sa fii specific

Deci, cu aceste lucruri in minte, gandeste-te care sunt rezolutiile de Anul Nou pe care tu si familia ta le puteti urma. Aminteste-ti ca obiectivele tale trebuie sa fie specifice, masurabile si realizabile.

Iata cateva exemple:

 • „Vreau sa petrec timp de calitate cu copiii mei asa ca le voi citi povesti patru seri pe saptamana timp de 30 de minute.”
 • „Ca familie, e important sa facem lucruri impreuna. Astfel, vom vizita muzee sau vom merge la film o data pe luna.”
 • „Este de asemenea important ca eu si partenerul meu petrecem timp impreuna ca un cuplu. Vom iesi la o intalnire in fiecare vineri si vom angaja o bona.”
 • „Vreau ca familia mea sa manance mai sanatos, asa ca voi gati cina sase seri pe saptamana.”

Apeleaza la un ajutor suplimentar

Pentru multe persoane, accesul la bunuri financiare poate fi un factor in ceea ce priveste motivatia de a ne atinge obiectivele.

Fie ca e vorba de bani pentru o renovare sau pentru a-ti acoperi cheltuielile zilnice, Ferratum Money ofera imprumuturi pe termen scurt pentru oamenii care au nevoie de bani in plus pentru a-si atinge scopurile.

Creditele online Ferratum sunt cea mai usoara si cea mai accesibila modalitate de a avea putini bani in plus cand trebuie sa faci lucrurile sa se intample. In doar cateva minute, orice client poate completa online cererea si va primi raspunsul in cateva secunde. Odata aprobata, banii ajung in contul clientului in urmatoarea zi.

Mult noroc cu rezolutiile tale de Anul Nou!

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: