Unde călătorim pe timp de pandemie? Top 5 destinații pentru vacanta în anul 2021

Odată cu lansarea campaniei de vaccinare, am început să fim puțin mai optimiști cu privire la viitor, și în același timp ne dorim să plecăm într-o vacanță. Dacă anul trecut nu te-ai aventurat într-o călătorie în afara țării, probabil te afli printre cei ce își caută deja o vacanță pentru 2021. Suntem mai atenți și mai responsabili în alegerea locației, iar dacă până acum căutam locuri aglomerate și foarte cunoscute: Paris, Londra, New York, acum, turiștii vor opta pentru locuri mai izolate. Pentru că suntem încă în mijlocul pandemiei Covid, este important să te informezi intotdeaună înainte de a lua o decizie în legătură cu locațiile de vacanță, iar sursele pe care alegi să le folosești să fie sigure și de ultimă oră.

Pentru cei care se întreabă dacă este sigur să călătorească în această perioadă, răspunsul depinde de multe variabile, și anume, cum intenționezi să procedezi, unde dorești să mergi, rata de infecție în destinația aleasă etc. Dacă plănuiești să mergi într-o vacanță în viitorul apropiat, noi ți-am pregătit o listă cu cele mai sigure destinații din întreaga lume în care numărul de cazuri de Covid-19 a fost mai mic și care sunt mai puțin susceptibile de a impune restricții în timpul șederii tale.

1. Insulele Madeira, Portugalia

Încă de la începutul pandemiei, Insulele Madeira au reprezentat una dintre cele mai sigure destinații din Europa. Autoritățile au luat măsuri foarte devreme pentru a-și proteja locuitorii, astfel reușind să rămână în zona verde cu una dintre cele mai scăzute rate de cazuri active din Europa. Este nevoie de un test care să asigure că nu ești purtător al viruslui înainte de a ajunge în Madeira, dar odată ajuns vei rămâne plăcut surprins de frumusețea peisajelor și a naturii luxuriante.

Insulele Madeira sunt înconjurate de ocean, deci te vei putea bucura de plaje lungi, aer mult mai curat decât cel pe care îl respirăm în capitalele europene, dar vei putea face și multe activități sportive (drumeții, ciclism, etc) în care purtarea măștii nu este obligatorie. Pico do Arierio este al treilea cel mai mare vârf din Portugalia, fiind un bun loc pentru a face fotografii și pentru a avea parte de o vedere de tip panoramică.

Portugalia este una dintre țările care au avut o abordare eficientă împotriva Covid-19. Hotelurile și restaurantele poartă eticheta „Sigur și curat”, astfel vei avea parte de condiții de igienă ridicate.

Sursa: www.alisthotels.com

 

2. Egipt

Pentru a intra pe teritoriul Egiptului, trebuie să prezinți dovada unui test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de plecare. Autenticitatea pe care urmează să o experimentezi te va impresiona și te va face să vrei să repeți această experiență. Lista atracțiilor turistice este lungă și nu se compară cu nicio altă destinație.

Piramidele din Giza, Sfinxul sau Valea Regilor sunt doar câteva dintre atracțiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi dacă plănuiești să ajungi în Egipt. Vei experimenta o altă cultură și vei avea parte de o nouă arhitectură de neuitat. Fiecare merită toată atenția ta.

 

3. Tahiti, Polinezia Franceza

Tahiti este o destinație de vis care te așteaptă pentru o vacanță sigură și relaxantă în acest an. Cu mult mai puține cazuri de Covid-19, Tahiti este o destinație perfectă pentru o vacanță sigură în natură. În timpul sejurului, te poți relaxa descoperind gastronomia locală, cultura tahitiană și natura luxuriantă. De asemenea, pasionații de scufundări sunt așteptați să descopere mediului subacvatic și apele cristaline.

Tahiti este văzut ca un Paradis în care vei avea parte de peisaje cu ape curate, apusuri de neuitat, cascade și multe activități care iți vor ocupa timpul.

Sursa: http://www.dreamyachtcharter.com/

 

4. Dubai

Plaje spectaculoase, clădiri impresionante și restaurante de lux, într-un cuvânt, Dubai. Turiștii sunt în căutarea unor astfel de destinații care oferă o gamă largă de spatii culturale și de divertisment pentru o vacanță de vis. În timp ce planificarea unei vacanțe pentru anul 2021 în oricare altă destinație poate reprezenta o bătaie de cap, Emiratele Arabe Unite se află în topul preferințelor românilor, având mai puține restricții impuse pentru turiști.

Fiind o destinație extravagantă, cu o infrastructură impresionantă și străzi moderne, Dubaiul este locația ideală pentru a te relaxa în acest an. Pe timpul verii, vremea poate să devină inconfortabilă, deci recomandat este să călătorești începând cu luna noiembrie și până în februarie. Sunt multe motive pentru care această destinație merită atenția ta, dar cu siguranță te vei îndrăgosti de atracții turistice precum Burj Khalifa, Dubai Mall, Fântânile din Dubai sau Palm Jumeirah.

 

5. Martinica, Antilele Mici

Dacă în ultimele luni munca ți-a acaparat o mare parte din timp, înseamnă că ai nevoie să te relaxezi la soare în timp ce admiri peisaje exotice puternic influențate de cultura franceză.

Mult mai puțin afectată de Covid-19 decât țările din Europa de Vest, Martinica este considerată una dintre cele mai sigure destinații din Europa. Un adevărat loc de vis, Martinica este, de asemenea, una dintre cele mai bune destinații pentru activități sportive, experiențe gastronomice sau drumeții excepționale pe insula florilor.

Climatul Insulei Martinica este unul moderat, cu temperaturi maxime ce nu depăşesc 32-33 de grade Celsius, iar cel mai indicat este să vizitezi insula între lunile decembrie și aprilie, deoarece între iunie și octombrie are loc sezonul ploios. Vei avea parte de un amestec blând de dealuri, plaje impresionante și grădini exotice. Un adevărat dar al naturii, Martinica te va seduce cu peisajele sale spectaculoase, devenind o destinație sigură pentru o vacanță de vis în 2021.

sursa: www.blog.boataround.com

Chiar dacă trebuie să te gândești la mai multe aspecte pentru o viitoare plecare, având în vedere incertitudinea lucrurilor, alegerea de a merge într-o vacanță poate să fie cea mai bună decizie. Datorită „noului normal” și a tot ceea ce presupune, numeroase hoteluri și companii aeriene oferă o flexibilitate și o gamă de oferte mai mare decât oricând pentru a atrage potențialii clienți.

Dacă vrei să prinzi o super ofertă și ai nevoie de bani urgent, poți solicita oricând un credit rapid 100% online de la Ferratum!

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: