Credit de nevoi personale? Iata ce trebuie sa stii

Subiectul "Credite" este unul sensibil pentru foarte multi romani. Motivele variaza. Atunci cand acestia aleg sa ia un credit, in mod evident, au nevoie de o suma de bani pe care din salariu sau economii, nu o pot acoperi. Scepticismul fata de solicitarea unui credit intervine de multe ori si din cauza lipsei unei educatii financiare atat de importanta si dezbatuta in ultima perioada pe site-urile mai multor institutii financiare cat si pe blogurile de profil. Nimeni nu incurajeaza o indatorare ineficienta din care la final sa rezulte incapacitatea rambursarii creditului.

1. De ce ai solicita un credit?

Inainte de a lua decizia solicitarii unui credit, este foarte important sa te gandesti exact pentru ce anume ai nevoie si de ce suma. Vrei sa iti reamenajezi o camera, sa pleci intr-o vacanta "last minute", sa iti platesti chiria, facturile, sa organizezi o zi de nastere sau sa mergi la o nunta? Gandeste-te mai intai daca poti acoperi macar o parte din aceste cheltuieli cu bugetul disponibil si de ce suma minima ai avea nevoie pentru solicitarea unui imprumut.

2/ Ce credit este ideal pentru urgentele financiare ce necesita o suma mica de bani?

Sunt situatii in care intr-adevar, salariul nu poate acoperi cheltuielile lunare iar un credit de nevoi personale este cea mai buna solutie de momentIn general, acesta este ideal daca suma imprumutata nu este una mare si o poti rambursa foarte usor la urmatorul salariul. Te ajuta sa iti pastrezi un echilibru financiar, sa iti acoperi cheltuielile urgente si sa iesi din impas fara prea multe batai de cap. Este creditul mereu la indemana. Exista mai multe tipuri de credite de nevoi personale, de la cele bancare care presupun sa mergi la sucursala unei banci (in programul 09:00-17:00), de regula in programul tau de lucru, daca nu lucrezi in ture sau, poti solicita un credit de nevoi personale, online. Acesta este mult mai eficient din punct de vedere al timpului investit. Eviti statul la cozi interminabile, completand doar un formular online cu datele tale.

3. Cum poti solicita un credit de nevoi personale?

La noi poti gasi un astfel de credit de nevoi personale pentru care solicitarea se face exclusiv online. Trebuie doar sa fii logat la un calculator, sa iti introduci numele, adresa de mail, numarul de telefon si sa poti demonstra veniturile personale. Dupa trimiterea formularului, vei fi contactat de un reprezentant Ferratum iar in urma discutiei, in aproximativ 2 ore afli daca solicitarea creditului ti-a fost sau nu aprobata. In cazul unui raspuns pozitiv, poti avea banii chiar in aceeasi zi. Foarte important de stiut este faptul ca atunci cand vorbim de un credit de nevoi personale, costul este mai mare decat al unui imprumut bancar. Poate te intrebi de ce. Raspunsul este foarte simplu: il poti solicita in orice moment al zilei, iar banii ii primesti in aceeasi zi. Este ideal atunci cand ai urgente ce trebuie rezolvate imediat precum achitarea unei facturi pentru o lucrare dentara, o operatie sau orice urgenta ce tine de sanatatea ta si nu numai.

4. Prea multe dobanzi?

Intr-adevar, atunci cand alegi un credit de nevoi personale, este important sa te interesezi de rata dobanzii, sa faci un calcul si sa vezi daca pe termen lung, imprumutul te avantajeaza sau nu. La noi, dobanda unui astfel de credit este transparenta. Iti alegi suma pe care vrei sa o imprumuti, durata creditului si data primei rambursari iar in functie de acestea, iti va fi afisata dobanda.

5. Alege inteligent

Sfatul nostru este ca inainte de a solicita orice tip de credit, sa faci un mic research pe 3-4 oferte de creditare a mai multor institutii financiare, sa vezi ce dobanzi si comisioane implica si sa alegi acea optiune care te avantajeaza cel mai bine atat ca durata a creditului, perioada si suma de rambursat. Pune  intrebari atunci cand discuti cu un consultant si afla toate informatiile care sa te ajute sa iei decizia cea mai buna.

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: