Cum sa iti gestionezi cheltuielile ca sa devii mai chibzuit

E foarte usor sa uiti ce trebuie platit si cand, mai ales daca o zi obisnuita implica mersul la job, cumparaturile si alte activitati care ocupa mult timp. Din acest motiv foarte multe persoane isi dau seama de abia la sfarsitul lunii ca au uitat sa faca anumite plati importante sau ca nu vor putea sa isi permita city-break-ul la care visau. Nu trebuie sa iti faci griji daca te numeri printre cei care nu reusesc sa isi gestioneze cheltuielile eficient pentru ca exista foarte multe moduri prin care sa rezolvi aceste probleme. Ti-am pregatit mai jos cateva sfaturi pentru a deveni mai chibzuit cu banii.

Rezolva problemele urgente

Daca te afli in situatia in care obiceiurile nesanatoase pe care le ai au facut sa ramai cu facturi neplatite, ia un credit pana la urmatorul salariu. Asa iti vei putea plati, de exemplu, utilitatile si vei rezolva o problema presanta. Mai ales in cazul in care e vorba despre chirie sau alte facturi foarte importante, trebuie sa ai grija sa le achiti din timp ca sa nu iti creeze probleme mai mari pe viitor.

Investeste in produse de calitate

E foarte usor sa crezi ca daca achizitionezi produse mai ieftine vei face economii, insa nu e intotdeauna asa. De exemplu, daca ai o masina de spalat care a necesitat reparatii multiple poate e cazul sa te gandesti ca trebuie sa iti cumperi una noua. Daca nu ai fonduri suficiente, ia-ti un microcredit si orienteaza-te catre un produs cu o garantie mai mare de cativa ani ca sa scapi de probleme.

Verifica unde se duc banii

E destul de greu sa tii cont de ce plati faci si unde se duc banii in fiecare zi a lunii asa ca apeleaza la o aplicatie pentru telefoanele inteligente. Trebuie doar sa verifici unde s-au dus resursele tale financiare o data pe saptamana si vei afla, cu siguranta, despre cheltuielile inutile. De exemplu, ai putea sa nu iti dai seama ca masina ta consuma foarte mult combustibil si sa fii nevoit sa faci o mica investitie pentru a-ti lua una mai eficienta. In acest caz poti sa iei un credit simplu si sa vezi care sunt optiunile care te-ar satisface.

Evita sa traiesti la limita salariului

Nu este o practica financiara eficienta sa cheltuiesti tot salariul si sa ramai fara o sursa de venit pana la cel de luna viitoare, asa ca incearca sa dai mai putini bani pe lucrurile nenecesare. Totusi, daca nu mai ai de unde reduce cheltuielile, cel mai bine ar fi sa incerci sa iti dezvolti cunostintele pentru noi oportunitati de angajare. Spre exemplu, ia un credit online urgent si ai grija sa mergi la un training pentru o certificare folositoare in domeniul practicat de tine.

In cele din urma obiceiurile rele sunt destul de greu de schimbat asa ca incepe prin a-ti seta un nou obiectiv in fiecare zi, cum ar fi sa verifici cati bani ai cheltuit in ultimele 3 iesiri in oras. Ce parere ai de propunerile facute de noi?

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: