5 intrebari inainte de a solicita un credit

 

Daca te gandesti sa soliciti un credit, nu ai de ce sa te rusinezi. De fapt, incepand de la imprumuturi auto, carduri de credit, credite ipotecare sau credite pentru studenti, aproape toata lumea are o datorie sau o forma de credit de un fel sau altul.

Deci, in momentul in care vrei sa iei un credit, cel mai important este sa iei decizia fiind informat.

In primul rand, asigura-te ca soliciti imprumutul pentru motivele corecte. In al doilea rand, este vital sa-ti explorezi optiunile și sa stii la ce sa fii atent atunci cand solicitati si iei imprumutul.

Inainte de a solicita orice tip de credit, exista cinci intrebari la care trebuie sa stii raspunsul:

1. De cati bani am nevoie?

Inainte de a solicita orice fel de credit, intreaba-te cat de mult trebuie sa imprumuti. Daca scopul acestuia este de a cumpara un produs electrocasnic, de exemplu, poate poti strange niste bani inainte astfel incat sa nu fi nevoit sa soliciti intreaga suma ci doar jumatate.

Poate ca ai nevoie de un imprumut din alte motive, esti presat de timp și, prin urmare, economisirea de bani nu este o optiune pentru tine.

In orice caz, verifica intotdeauna bugetul și fa toate ajustarile necesare. Odata ce ai un buget actualizat, veti putea sti cu exactitate cati bani ai la dispozitie pentru a rambursa imprumut la scadenta.

2. Am posibilitatea sa rambursez imprumutul si dobanda?

Primul lucru pe care trebuie sa il cunosti atunci cand soliciti un credit in rate este ca suma minima lunara necesara imprumutului nu este suma totala. In plus fata de rambursarea minima lunara, imprumutul va acumula, de asemenea, dobanzi. In functie de perioada imprumutului, rata dobanzii va fi acumulata zilnic, saptamanal sau lunar. Desi toate aceste lucruri ti le va furniza creditorul, trebuie sa stii dinainte cat te va costa la final.

Cu bugetul revizuit, asigura-te ca venitul lunar este suficient pentru a rambursa cel putin suma minima lunara și, in mod ideal, dobanda acumulata in cursul acestei perioade.

Pentru a explora costul total al unui imprumut, inclusiv dobanzile și platile lunare, hai sa aruncam o privire la calculatorul de credite online al lui Ferratum. 

3. Cat timp am sa rambursez imprumutul?

Perioada de rambursare a creditului variaza in functie de tipul de imprumut pe care l-ai solicitat și de suma pe care o doresti. De la saptamani la luni, alegerea sumei imprumutate, a termenului de creditare și a ratei dobanzii aferente acestuia sunt aspecte foarte importante.

Un lucru de retinut este abilitatea de a rambursa imprumutul mai devreme. Ferratum, de exemplu, permite clientilor sai sa iși ramburseze imprumuturile fara penalitati de rambursare anticipata. Aceasta optiune permite clientilor sa efectueze rambursari pe baza propriului buget, ceea ce face rambursarea imprumutului lor mai flexibila și confortabila.

Asigurati-va ca orice institutie financiara pe care ati ales-o va permite sa va platiti creditul mai devreme fara a primi penalitati.

4. Cum imi voi gestiona celelalte datorii?

Daca ai deja alte datorii, cum ar fi un card de credit sau alte imprumuturi, asumarea mai multor datorii nu reprezinta o idee buna, deoarece va duce doar la inmultirea datoriilor.

Inainte de a solicita un imprumut pe termen scurt, asigura-te ca faci in prezent rambursarile altor credite sau pe cardul de credit la timp. Iti permite bugetul sa gestionezi o alta rambursare?

5. Am ales cea mai buna varianta de imprumut? 

Exista o multime de institutii financiare pe piata care ofera optiuni de imprumut pe termen scurt, inclusiv bancile. Pe langa comisioane suplimentare și termenii și conditii, este foarte important sa te simti confortabil cu institutia financiara pe care o alegi.

Asigura-te ca toate comisioanele sunt clare, compania este credibila și demna de incredere. Cititi recenziile online de la alti utilizatori, cum ar fi Trust Pilot, pentru a vedea care companii au o buna reputatie.

Procesul de cercetare a institutiei de credit potrivite te va ajuta sa te simtiti mai increzatori ca alegerea este cea buna.

La Ferratum Bank, noi credem in ideea a face lucrurile in mod diferit. Ca pionier international in domeniul tehnologiilor financiare și al creditarii mobile, am extins operatiunile noastre in 24 de tari incepand cu anul 2005.

Cand soliciti unul dintre imprumuturile online de pe site-ul www.ferratumbank.ro, poti avea incredere ca esti pe maini bune. Noi credem in transparenta completa. Nu exista taxe ascunse. De fapt, Ferratum este autorizat și reglementat de Autoritatea de Conduita Financiara (FCA) și este membru al Asociatiei pentru Comertul cu Credite de Consum (CCTA).

Misiunea noastra este una simpla - sa oferim cele mai bune, mai rapide și mai ușor de utilizat servicii de creditare și servicii bancare disponibile. Solicita online in doar cateva minute și primesti imediat banii de care ai nevoie.

Cand vine vorba de bani, cu Ferratum, scapi de una dintre griji.

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: