Ce trebuie sa stii inainte sa iei un credit bancar

Un credit poate sa para o idee extrem de buna pentru majoritatea celor care au nevoie de bani. Acesta reprezinta o solutie rapida, usor de accesat si foarte populara printre romani. Majoritatea conationalilor nostri prezinta un anumit grad de indatorare catre banci sau catre alte institutii financiare, iar acest lucru devine din ce in ce mai normal.

Daca ne dorim un credit, insa vrem sa evitam probleme generate de rate mult prea mari si de o eventuala incapacitate de plata, este bine sa tinem cont de o serie de sfaturi utile.

Calculele trebuie sa fie facute cu foarte mare atentie

Majoritatea celor care acceseaza un credit se bazeaza pe calculele facute de institutiile financiare. Totusi, de multe ori, acestea nu sunt suficiente. Daca iti doresti o perioada de creditare fara probleme, este bine sa iti faci propriile calcule si sa nu neglijezi nici macar o cheltuiala. Desi bancile accepta un grad de indatorare de pana la 60 % din venit, este bine sa te orientezi spre un procent mult mai mic, care sa iti permita o viata decenta alaturi de rata la banca.

Perioada de imprumut, foarte importanta

Un alt lucru esential in solicitarea unui credit este perioada de imprumut. Pentru o casa, aceasta poate ajunge la 30 de ani, in timp ce pentru un credit de nevoi personale, perioada de creditare nu poate depasi 5 ani. Este bine sa te orientezi spre o perioada cat mai mica, insa destul de mare incat sa iti permita sa platesti fara probleme intreaga suma creditata.

Contractul semnat trebuie sa fie analizat cu o atentie sporita

Contractul de creditare este un element esential. Inainte de a-l semna, asigura-te ca il citesti cu atentie de cel putin 2 ori. Fiecare clauza, fiecare comision si fiecare punct contractual, pot sa faca diferenta intre o perioada de creditare usor de trecut si una extrem de dificila.

Analizeaza mai multe oferte

Nu in ultimul rand, un credit necesita informare. Este bine sa analizezi cu atentie toate ofertele bancilor, in asa fel incat sa poti face cea mai buna alegere in acest sens. Exista o multime de banci care au oferte speciale si dobanzi decente, insa exista si solutii mai putin inspirate, pe care trebuie sa le eviti.

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: