Minivacanța de 1 Decembrie: Acasă sau city break?

Luna cadourilor este solicitantă din toate punctele de vedere, astfel că este recomandat să îți reîncarci bateriile și să te bucuri de o binemeritată minivacanță sau chiar mai bine, de o vacanță în toată regula! Noi te ajutăm cu recomandări, idei și oferte pentru ca tu să te relaxezi pe deplin.

Pentru că oricum nu poți să aduci vara înapoi și ești nevoit să mai aștepți câteva luni bune, mai bine mergi în zone calde și te bucuri de minivacanță de 1 Decembrie și de tot ce ți se pune la dispoziție în destinația aleasă! Ai la dispoziție suficiente surse cu destinații renumite pentru a deconecta total și pentru a te întoarce acasă cu forțe proaspete.

 

Unde mergem: în țară sau afară?

În data de 1 decembrie, sărbătorim Ziua Națională, fiind declarată zi liberă legală de la stat. Având în vedere ordinea calendaristică, ne vom bucura de două zile libere una după cealaltă, dar și de weekend. Pentru cei care vor să petreacă minivacanța altundeva decât acasă, este esențial de reținut faptul că în România există destinații turistice excelente pentru relaxare, dar și pentru distracție.

 

Destinații tradiționale pentru minivacanța de 1 Decembrie la munte, în România

 

 

Pentru cei care vor să se bucure de aer proaspăt de munte și își doresc să petreacă în stil tradițional Ziua Națională, am selectat mai jos câteva zone în care se pot descoperi în mod autentic tradițiile și obiceiurile românești.

 

Sibiu

Un oraș bogat în atracții turistice, Sibiul îți va permite să vizitezi multe locuri interesante și atractive. Având în vedere perioada în care ne aflăm, Piața Mare va fi atracția principală datorită renumitului Târg de Crăciun. Te poți încălzi la una dintre zecile de tarabe și vei putea degusta bunătățile locale. Bucură-te de atmosfera pe care o va reda Sibiul, cândva una dintre cele mai puternice și mai bine fortificate cetăți din Europa.

 

Alba Iulia

Cetatea Alba Iulia vizitată în data de 1 Decembrie îți va oferi o experiență de care trebuie să te bucuri măcar o dată în viață. Schimbul gărzilor de la ora 12:00 și muzica medievală ce resuna în toată cetatea te vor transpune în alt secol și te vor ajuta să descoperi pe îndelete întregul oraș.

Din punct de vedere istoric, Alba Iulia are o mare însemnătate pentru istoria țării, intrucât în data de 1 noiembrie 1599, Mihai Viteazul a realizat prima unire a Transilvaniei cu Țara Românească în acest oraș. Mai târziu, pe 1 decembrie 1918, tot la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare Națională, moment în care a fost realizată unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

 

Oradea

Pentru cei care vor să viziteze un oraș cu palate, clădiri interesante, balcoane și ferestre construite într-un stil deosebit, Oradea este un oraș colorat care îți va aminti de Gaudi. Printre atracțiile reprezentative din orașul Oradea menționăm: Piața Unirii și Palatul Vulturul Negru, Cetatea Medievală Oradea și Palatul Ulmann. 

Cu un aer vestic, orașul îți va oferi o experiență completă și plăcută și te va ajuta să îl simți și să îl descoperi în totalitate, iar mai apoi să te întorci cu dor.

 

Brasov

Brașovul și Poiana Brașovului sunt unele dintre cele mai apreciate stațiuni turistice când vine vorba de practicarea sporturilor de iarnă și de drumeții montane. Indiferent de anotimp, turiștii aleg să se relaxeze și să se bucure de o atmosferă specifică Crăciunului.

Pe data de 1 decembrie, va avea loc ceremonia de aprindere a luminițelor de Crăciun în Piața Sfatului, iar de le eveniment nu vor lipsi produsele tradiționale, decorațiunile de sărbători și multe alte elemente care descriu atmosfera specifică acestei perioade.

 

City break de 1 Decembrie în Străinătate

 

Ai 4 zile la dispoziție, adică perioada perfectă pentru un city break în afara țării! Dacă nu ești genul de persoană atrasă de tradiție și obiceiuri sau poate în acest an îți dorești altceva, poți opta pentru o experiență nouă și pentru a cunoaște culturile vestice mai bine. Cu o mulțime de obiective și atracții turistice, orașele precum Viena, Praga, Roma sau Sofia te vor încânta din mai multe puncte de vedere: al imaginii, al gustului și al experienței propriu-zise.

 

City break în Praga

Niciun turist care va păși pe străzile pietruite ale acestui oraș nu se va sătura de arhitectura medievală, de cafenele îmbitoare și nici de oamenii frumoși de la fiecare pas. Nici nelipsita bere care udă fiecare călătorie nu are cum să lipsească, astfel că o vizită la Muzeul Berii este inevitabilă.

Orașul celor 1000 de turnuri fascinează prin edificii ridicate în stil renascentist, gotic, baroc sau art nouveau, toate formând imaginea capitalei Cehiei ca oraș istoric. Oraș al bunului gust și al artei, acesta este plin de viață și energie și merită vizitat oricând.

 

Barcelona

Daca iei în considerare câteva zile de plimbări pe plajă ca fiind absolut necesare înainte de a intra oficial în iarnă, alege un city break la Barcelona. De asemenea, dacă nu vrei să intri în bugetul de sărbători pentru această minivacanță, află că poți găsi oferte accesibile dacă te orientezi din timp.

O vizită pe tărâmul lui Gaudi este binevenită, mai ales pe final de an!

 

Viena

Considerată o fortăreață a civilizației vestice, orașul Viena este recunoscut începând cu jumătatea lunii noiembrie ca un tărâm de basm pentru iubitorii de sărbători, cadouri, decorațiuni și dulciuri. Atmosfera este una care îți va tăia răsuflarea, iar cadrul este perfect pentru a te bucura în totalitate de venirea Crăciunului.

 

Budapesta

Denumită și „Capitala de pe Dunăre”, Budapesta găzduiește unul dintre cele mai așteptate evenimente specificei perioadei de iarnă, respectiv Tragul de Crăciun. Cu o atmosferă plină de bucurie, turiștii pot descoperi arta populară, articole din ceramică, piele  sau bijuterii și se pot delecta cu un vin fiert, o ciocolată caldă sau pot degusta preparatele trdiționale ungurești, cum ar fi renumitul gulaș unguresc.

 

 

Un plus de relaxare e mereu binevenit, dorit și apreciat de fiecare dintre noi , astfel de ce să nu petreci o minivacanță așa cum îți dorești? Linia de credit este rezerva ta de bani până la salariu. Îți aprobam o limită de credit din care poți retrage oricând dorești oriunde te-ai afla. Acum și mai simplu și rapid: Instalează Aplicația de credit Ferratum My Account.

 

Sursă imagini: Google

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: