Iată de ce asigurarea de călătorie nu trebuie să iți lipsească în următoarea vacanță pe timp de pandemie

Organizarea unei vacanțe în timpul pandemiei nu este imposibilă, chiar dacă vei întâmpina restricții de călătorie, dar și posibilitatea ca multe zboruri să fie anulate cu puțin timp înainte de a pleca. Știm cu toții sau am auzit pe cineva care și-a anulat complet vacanța rezervată pentru următoarea perioadă, iar cu siguranță din acest motiv mulți dintre noi suntem încă nehotărâți cu privire la plecarea în vacanță.

 

 

Totuși, dorinţa de relaxare și de a reveni la normalitate după această perioadă se află la cote ridicate în acest an. În timp ce unii dintre români au descoperit frumusețea României, alții au ales să plece în vacanţă în străinătate, cele mai populare destinații fiind Grecia, Egipt, Maldive, Dubai și multe altele. Ne aporpiem oficial de începerea sezonului pentru vacanțe, iar cele mai alese variante de călătorii sunt sejururile sau city-break-urile.

 

Sfaturi utile înainte de a pleca în vacanță

 

  1. Înainte de a-ți face planuri pentru călătorit, verifică întotdeauna care este situația în locul de destinație. Poți începe prin a căuta care este media cazurilor din ultimele zile și din ultimele săptămâni, care sunt eventualele restricții impuse de autorități și ce condiții trebuie îndeplinite de turiști. Dacă te-ai hotărât asupra unei vacanțe în străinătate, nu uita să verifici dacă intrarea în țara de destinație sau în țările de tranzit se face cu sau fără carantină și dacă trebuie să faci un test înainte. Asigură-te că iți iei informațiile din surse sigure, acutalizate zilnic și ușor de accesat.

 

  1. Informeaza-te din timp cu privire la datele de contact ale reprezentantilor României în tarile de destinație sau de tranzit. De asemenea, daca ti-ai planificat vacanta in spatiul european, verifica care sunt informatiile si atentionarile de calatorie.

 

  1. Înainte de a face o rezervare, verifică dacă hotelul sau pensiunea în care dorești să te cazezi a luat măsurile de prevenție necesare care te vor face să te simți în siguranță. Chiar dacă locul în care te cazezi este curat, iar regulile de igienă par a fi respectate, folosește dezinfectantul pentru a curățarea obiectelor și zonelor utilizate frecvent.

 

  1. Evita locurile aglomerate și incearca sa reduci cat poti de mult contactul cu spațiile comune. Exista posibilitatea ca unul sau mai mulți membrii ai familiei sau ai grupului cu care pleci să se îmbolnăvească pe durata vacanței, iar in acest caz situația se va schimba radical. Pot aparea probleme pentru toti, in special daca se aduce in discutie posibilitatea de a ramane în izolare. Cu cât se respecta mai strict regulile de distanțare și de igienă, cu atât se va reduce probabilitatea ca un astfel de scenariu să se întâmple. Totusi, riscurile nu sunt complet eliminate, ci doar reduse semnificativ.

 

  1. Dacă tu sau un alt membru al familiei vă aflați într-o situație de risc, poți lua în considerare reevaluarea plecării. Anumite categorii de persoane pot fi mai expuse decât altele și pot face o formă mai gravă a bolii. De asemenea, nu pleca la drum dacă nu te simți bine sau dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată. În astfel de cazuri, asigurarea de călătorie reprezintă o investiție ideală pentru a nu-ți pierde banii sau oferta pentru vacanță.

 

  1. E mai util ca niciodată ca înainte de plecarea în străinătate să închei o asigurare privată de călătorie. Cum menționam anterior, acest lucru te poate ajuta în cazul unor probleme de sănătate pentru care e nevoie de asistență medicală să eviți unitățile sanitare aglomerate. Pentru că situația se poate schimba radical de la o zi la alta, nu uita să iei cu tine lucrurile și medicamente de bază. Astfel, te vei proteja pe tine și pe familia ta.

 

  1. De asemenea, pregătește-te pentru orice schimbare de situație. Au fost cazuri în care oamenii s-au trezit cu impunerea carantinei obligatorii la întoarcerea acasă. Chiar dacă carantinarea nu va fi obligatorie, ia în calcul și perioada de autoizolare la întoarcerea din vacanță.

 

 

Siguranță și precauție înainte de toate!

 

Călătoriile pe timp de pandemie nu mai seamănă cu cele de dinaintea începerii crizei sanitare, astfel că am încercat să expunem toate eventualele probleme pe care le-ai putea întâmpina pentru a te informa corect și sigur înainte de a plecat la drum.

Recomandările de călătorie și alte restricții impuse de autorități privind limitarea infecției cu noul virus sunt diferite de la o țară la alta. Se recomandă ca înainte să iți planifici concediul într-o anumită zonă, să verifici restricțiile și măsurile de siguranță impuse la destinație și pe traseu. Astfel, nu vei avea surprize sau întârzieri neplăcute. De asemenea, se recomandă să cauți și informații referitoare la restaurantele în care vei mânca sau despre alte locuri pe care dorești să le vizitezi în timpul concediului.

Cel mai important aspect în aceste vremuri este asigurarea privată de călătorie. Aceasta te protejează financiar împotriva eventualelor costuri sau neplăceri apărute pe parcursul călătoriei tale în afara țării. Beneficiezi și de alte acoperiri, precum asigurare de accident sau asistență de urgență non-stop. Există foarte multe variante disponibile, astfel că trebuie să alegi pachetul de asigurare potrivit ție.

 

Dacă ai nevoie de resurse financiare pentru cheltuieli neprevăzute sau pentru achiziționarea unei asigurări private de călătorie, alege cu încredere unul dintre creditele de la Ferratum.

SOLICITA CREDIT ONLINE

Cel mai important este sa nu uiți să te bucuri de vacanță! Este adevărat că orice vacanță pe timpul unei pandemii iți poate aduce multe necunoscute și numeroase reguli care trebuie respectate. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu te poți relaxa, singura condiție este să fii în permanentă vigilență.

 

 

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: