Cum și unde petrecem minivacanța de Paște în acest an?

Iată câteva dintre destinațiile în care să te relaxezi din plin și să uiți de agitație

Pentru mulți dintre noi, ultimul an ne-a oferit o nouă perspectivă asupra normalității. Fie că am reamenajat spațiul de acasă, am regândit modul în care interacționăm cu cei din jurul nostru sau ne-am reorganizat cheltuielile, asemenea schimbări ne-au făcut să ne modificăm stilul de viață. Totuși, criza sanitară are și părți pozitive, pe care avem nevoie să le conștientizăm.

 

Tendințele din multe domenii s-au modificat, iar trecutul e istorie. În prezent, era digitală se află pe o scală ascendentă, iar tehnologia se află de partea noastră. Totuși, ne aflăm la mică distanță de o perioadă specială a anului, respectiv Sărbătorile Pascale. Anul acestă, minivacanța de Paște coincide cu 1 Mai, deci este momentul oportun pentru un concediu binemeritat!

 

Avem nevoie din când în când de o perioadă mai relaxată pentru ca organismul nostru să își încarce bateriile, iar noi să ne bucurăm și de micile momentele ale vieții. Multe dintre unitățile de cazare autohtone își așteaptă turiștii, bineînțeles, respecantând restricțiile și normele sanitare aflate în vigoare. Dacă nu ți-ai planificat încă excursia sau nu ți-ai ales destinația, aruncă o privire peste propunerile noastre! Nu uita că poți beneficia și de diverse vouchere pentru vacanță, iar dacă ai nevoie de sprijin, poți apela oricând cu încredere la noi!

Ce părere ai despre o vacanță pe litoral?

Întrucât Paștele și 1 Mai se petrec simultan anul acesta, mulți hotelieri au venit în întâmpinarea românilor care vor să petreacă sărbătorile la mare cu o diversitate de pachete care includ, pe lângă cazare, mesele complete, cina în seara de Înviere, prânz, activități  pentru copii, spectacole cu muzică live sau sesiuni de masaj.

Chiar dacă limita pentru funcționare este de doar 70%, proprietarii de terase se pregătesc de deschidere și sunt dornici să primească turiști. O asemenea vacanță este perfectă în cazul în care și ție îți lipsește briza mării, mai ales că vremea se află de partea noastră. Prin urmare, ce părere ai despre un sejur pe litoral?

Fă-ți bagajele și descoperă tainele din inima Maramureșului!

Odată ajuns pe meleagurile Maramureșului, tradițiile, obiceiurile și voia bună te vor cuprinde, iar bucățele delicioase de pe mesele maramureșenilor te vor face să te întorci și la anul! Acesta este tărâmul unde timpul s-a oprit în loc, iar grijile și stresul nu își fac simțită prezența. Spiritul românesc se simte în fiecare dintre locuitori, iar turiștii sunt primiți cu căldură de fiecare dată.

Având în vedere semnificația Paștelui, în Maramureș, mai mult că în alte zone, obiceiurile și tradițiile se respectă în continuare la fel de mult ca pe vremea bunicilor. Localnicii se pregătesc cu mult timp înainte, deoarece maramureșenii primesc turiști din toată țara dornici să trăiască o nouă experiență într-un loc inedit și autentic.

Din punct de vedere gastronomic, bucatele sunt la fel de bune precum arată. Pentru maramureşeni, masa este un act cultural, cu valenţe sociale și care își are rădăcinile din moși strămoși. Așadar, Maramureșul este locul unde toată ziua se cânta și dansează și unde nu-i loc de griji și supărări.

Colț de Rai în mijlocul Bucovinei

Se știe deja că Romania este o țară unde spiritualitatea populară se menține și este transmisă din generații în generații. Cu cât se apropie mai mult marile sărbători, cu atât datinile capătă un farmec aparte. În Bucovina, tradițiile pascale au un ceremonial neschimbat și care se păstrează de multă vreme la fel. Un rol principal în acest sens îl are şi cultul bisericesc, care a întreţinut mereu atmosfera celebrării pascale în viaţa credincioşilor.

Febra pregătirilor pentru Sărbătoarea Pascală începe cu mult timp înainte, din timpul Postului Mare, iar una din cele mai renumite preocupări ale bucovinenilor este încondeiatul ouălor, un obicei prezent și în alte zone ale țării, dar nicăieri nu este adus la nivel de artă, cum se întâmpla în Bucovina. Pentru inscripționarea unui astfel de ou se folosește o tehnică specială, iar pentru cromatica ieşita din comun se folosește ceară de albine și foarte multe culori vii.

Petrece Paștele alături de familie în stil moldovenesc

Moldova este dovada vie că, mai la est de râul Putna, recolta de struguri a Casei Panciu poate concura fără griji cu faimoasa recoltă de pe Valea Loarei. Nu uita că vinurile moldovenești au fost premiate cu peste 260 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale. Există oare un picior de plai unde tradițiile se împletesc mai armonios decât în Moldova?

Tehnologia schimbă modul în care societatea funcționează, iar oamenii lasă din tradiții în urmă. Totuși, nu și în Moldova, locul unde tradiția este păstrată cu sfinţenie din bătrâni până astăzi. Dacă ești în căutarea unor locuri fascinante, care păstrează istoria intactă și secretele inițiaților, atunci o excursie în această zonă iți este destinată.

Nicăieri nu-i ca acasă, alături de familie

Fiind una dintre sărbătorile de bază, un aspect important nu îl reprezintă locația, ci oamenii pe care îi ai alături. Imaginea familiei la masă cu tot cu părinți, copii și bunici este reprezentativă pentru Sărbătoarea Pascală. Și cum tot am menționat anterior că lipsa timpului este o problemă serioasă în lumea contemporană, acum ai posibilitatea de a te relaxa în propria casă pe o perioadă suficient de lunga încât să-ți aduni forțele.

Încă de demult, Paștele a fost și este una dintre cele mai așteptate sărbători de peste an, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Nicio altă sărbătoare nu este marcată pentru vopsirea ouălor sau a bucatelor, ci sunt sărbători ce reunesc familii și oameni. Nu uita ca în acest an, de Paște, să te relaxezi, să-ți creeezi amintiri și să uiți de stres!

Dacă te gândești la un city break, încă poți alege o ofertă de ultim moment!

Încet dar sigur, începe relaxarea restricțiilor atât în Europa, cât în alte părți ale lumii, startul fiind deja dat de țări precum Spania, Marea Britanie, Italia și Grecia. De asemenea, și autoritățile de la noi au anunțat măsuri mai blânde, care ar putea fi implementate de la 1 iunie. Dar pentru că până la vară mai este o lună, momentan ne focusăm pe minivacanța ce urmează.

Cum menționam, veștile bune vin și dinspre Spania, în special în destinații precum Tenerfie sau Gran Canaria. Dintre toate insulele Canare, Gran Canaria e cea mai sudică, aflându-se într-o zonă super călduroasă, unde nu bate vântul și unde te poți bucura de specialitățile locale pe malul apei. Ce spui de niște Jamón Iberico sau Pimientos de Padrón pentru a-ți surprinde papilele gustative?

De ce să optezi pentru o vacanță în Egipt?

Egiptul este o destinație perfectă pentru cei cărora le place să admire frumusețea peisajelor. Fiind o țară a contrastelor, vei remarca îmbinarea deșertului și a mării în cea mai frumoasă formă. De altfel, scufundările în Marea Roșie sunt la fel de populare în rândul turiștilor dornici de experiențe acvatice inedite. De asemenea, programe de vacanţă în Egipt, precum sejururile în Sharm el Sheikh, Hurghada și până la croaziere pe Nil sunt la fel de căutate.

Indiferent care este destinația ta, fie că optezi pentru ceva exotic sau pentru o destinație locală, nu uita să te interesezi de prețul și traseul stabilit înainte de a pleca la drum! Dacă vrei să prinzi o ofertă de ultim moment și ai nevoie de bani urgent, poți solicita oricând un credit rapid 100% online de la Ferratum!

 

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: