Cum te ajută educația financiară să iei cele mai adecvate decizii pentru tine?

Educația financiară reprezintă un subiect despre care toată lumea vorbește, fiind considerată esențială, dar prea puțini cunosc cu adevărat, cel puțin, elementele de bază ale acestui tip de educație. Indiferent de domeniul în care activăm sau ce ne propunem să facem, a cunoaște riscurile și posibilitățile asociate cu sectorul financiar reprezintă nu doar un avantaj, ci și o necesitate.

Astfel de informații te pot ajuta să te bucuri de un trai optim, să iți îndeplinești dorințele și să iți acoperi nevoile de care ai nevoie. Gestionarea bugetului într-un mod responsabil te vă ajuta să privești banii ca pe un instrument de dezvoltare, astfel încât atât tu, cât și resursele tale să prospere.

 

 

Cum te ajută educația financiară?

 

Cel mai util mod este să privești educația financiară ca pe o investiție pe care o faci pentru tine, deoarece iți va asigura securitate financiară pe termen lung. Fie că îți dorești să stai mai liniștit după ce ai primit salariu, având cunoștințele necesare de gestionare a bugetului, sau vrei să obții niște împrumuturi bancare sau credite nebancare, informația este cheia. Astfel, vei putea să analizezi dacă dacă ceea ce primești este sau nu avantajos.

 

Vei remarca că odată ce ți-ai schimbat modul de gândi din acest punct de vedere, vei acorda mai multă atenție impactului pe care orice cheltuială o are asupra venitului tău. Așadar, nu te vei mai gândi doar la beneficiul imediat, ci și cum te afectează pe termen lung.

 

De asemenea, o educație financiară adecvată înseamnă înțelegerea elementelor principale pe care trebuie să le ai în vedere când vine vorba despre bani. Situațiile neprevăzute sunt inevitabile, de aceea a fii precaut este cel mai esențial mod de gândire. Salvează o sumă de bani pe care să o pui deoparte și care mai tărziu te va salva. Poți să afli prin intermediul unui calculator de credite care sunt nevoile tale personale și în acest mod vei știi și care sunt condițiile și taxele ascunse atunci când vrei orice tip de ajutor financiar, cum ar fi un credit online în rate.

 

 

De ce este important să pui cât mai multe întrebări înainte de a lua o decizie financiară?

 

Dacă ți se întâmplă să te trezești în fața unei situații neașteptate și ai nevoie să aplici pentru un credit, cunoștințele din industria financiară constituie un avantaj pentru a înțelege mult mai ușor întreg procesul.

 

Noi, la Ferratum, acordăm credite rapide online pentru situații neprevăzute și ne dorim să fim un adevărat sprijin pentru tine și familia ta. Oferim servicii de încredere, fară costuri ascunse, iar solicitarea se poate face exclusiv online.

 

Care sunt cele mai frecvente întrebări pe care clienții le pun înainte de a solicita un credit de la Ferratum?

 

Oricui i se poate întâmpla să aibă o urgență financiară sau să rămână fără bani până la salariul următor. Pentru a ieși din astfel de situații, soluția cea mai simplă este solicitarea unui credit rapid de la Ferratum. De ce? Pentru că oricine poate obține un credit rapid direct de acasă prin intermediul unui formular online completat cu datele tale personale.

 

 

Înainte de a face cererea, asigură-te că soliciți împrumutul pentru motivele corecte. Astfel de credite sunt ideale pentru situațiile în care ești presat de timp și, prin urmare, economisirea de bani nu este o opțiune pentru tine. Pentru ca decizia să fie mai ușoară, am pregătit o serie cu cele mai frecvente întrebări pe care clienții ni le-au adresat.

 

  1. Pot să rambursez împrumutul și dobânda?

 

Daca te-ai hotărât să faci o solicitare pentru un credit în rate, nu uita că suma minimă lunară necesară împrumutului nu este suma totală. Pe lângă rambursarea minimă lunară se va adăuga și dobânda. Rata dobânzii se poate acumula zilnic, săptămânal sau lunar, în funcție de perioada împrumutului.

Astfel, asigură-te că ai un venit lunar suficient pentru a rambursa atât suma minimă lunară, cât și dobânda acumulată în cursul acestei perioade.

 

  1. În cât timp pot să rambursez împrumutul?

 

Cum menționam anterior, solicitarea unui credit se poate face online prin completarea unui formular. Astfel, în funcție de tipul de împrumut pe care îl soliciți și de suma de care ai nevoie, se va calcula și perioada de rambursare.

La Ferratum ai posibilitatea de a rambursa împrumutul mai devreme! Dacă ai solicitat un credit și ai posibilitatea de a-l achita mai repede, poți face acest lucru fară penalități de rambursare anticipată, fiind o soluție avantajoasă, confortabilă și flexibilă pentru clienți.

 

  1. Cum știu că am ales cea mai bună variantă de împrumut?

 

Înainte de a solicita un împrumut pe termen scurt, asigură-te că te simți confortabil cu instituția financiară pe care o alegi. Revenind la subiectul anterior, educația financiară este necesară pentru a înțelege comisioane suplimentare,  termenii și condițiile aferente acestui proces.

La Ferratum Bank vei avea parte de o creditare responsabilă și de transparență completă. Noi nu recomandăm solicitarea unui Credit Ferratum pentru nevoi foarte scumpe, ci mai degrabă de o importanță majoră. De aceea, verificăm întotdeauna situația financiară a clienților noștri și avem niște criterii de eligibilitate solide pentru cei care vor să solicite un credit Ferratum.

 

  1. Pot să obțin o prelungire?

 

Dacă anterior menționam faptul că la Ferratum ai posibilitatea să achiți creditul mai devreme de perioada prestabilită, la fel de simplu poți obține și o prelungire a scadenței. Poți solicita prelungirea prin trimiterea unui sms la 1781 cu textul  „PRELUNGIRE”. Nu uita că după este necesar să achiți un comision de rescadentare în valoare de 99 de lei, iar costul unui sms este de 5 eurocenti. De asemenea, vei beneficia de o prelungire de 15 zile calendaristice de la data scadenței.

 

  1. În cât timp primesc atât aprobarea creditului, cât și banii în cont?

 

Răspunsurile pentru astfel de întrebări sunt așteptate, în special, de cei care au nevoie să între în posesia banilor cât mai repede. Astfel, aprobarea creditului se face în maxim o oră din momentul finalizării aplicației de credit, în cadrul orelor de program, iar tu vei fi contactat în următoarea zi lucrătoare.

Creditul este transferat în aceeași zi, până în ora 14, în zilele lucrătoare, după ce ai confirmat creditul prin mijloacele puse la dispoziție. Totuși, transferul bancar are un timp de procesare diferit, în funcție de banca la care ai un cont deschis. Spre exemplu, poate dura de la 4 ore (în cazul transferurilor interbancare), până la 10 minute (într-un cont aparținând BCR, Banca Comercială Română).

 

SOLICITA CREDIT RAPID

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: