Cele mai cunoscute superstitii despre bani

Probabil stii ca oamenii au tot felul de superstitii legate de bani si cred ca unele actiuni le pot aduce noroc sau ghinion. In goana dupa bani persoanele incep sa tina cont de reguli ce ii pot ajuta sa isi inmulteasca veniturile si evita obiceiurile ce ii lasa fara lichiditati. Superstitiile despre bani exista de foarte mult timp si sunt populare mai ales in Asia, dar si noi avem superstitiile noastre de care tinem cont in anumite momente ale vietii. Iata care sunt cele mai cunoscute dintre ele:

Ai grija cand imprumuti persoanele dragi cu bani

E normal sa iti ajuti prietenii si familia la nevoie, dar trebuie sa fii si atent cand faci asta. Nu ar trebui sa imprumuti bani in zilele de luni, la inceputul lunii si mai ales la inceputul anului. De ce? Raspunsul e simplu si aproape evident: daca incepi saptamana, luna sau anul imprumutand persoanele din jurul tau cu bani, asta o sa faci tot timpul. Daca ai prieteni care au nevoie urgenta de bani, mai bine le recomanzi sa apeleze la un credit rapid, fiindca cine stie: poate exista un sambure de adevar in aceasta superstitie.

Nu darui si nu primi cadou un portofel gol

Superstitia aceasta te indruma sa pui macar o moneda sau o bancnota cu valoare mica intr-un portofel pe care urmeaza sa il faci cadou. De asemenea, daca o sa primesti tu un astfel de cadou te sfatuim sa ii ceri persoanei care ti-l ofera macar o moneda pe care sa o puna intr-un buzunar mai ascuns. Daca o sa oferi un portofel gol, se spune ca o sa te urmareasca ghinionul atat pe tine cat si pe cel care il va primi. Situatia e valabila si daca primesti cadou un portofel gol.

Intampina noaptea dintre ani cu bani in buzunar

O superstitie foarte des intalnita in mentalitatea romaneasca ne indeamna sa avem bani in buzunar la trecerea dintre ani. Acest obicei iti va aduce bunastare si bogatie in anul ce urmeaza. De asemenea, e foarte cunoscut faptul ca nu ar trebui sa ai datorii in acest moment important pentru ca e posibil ca ele sa se inmulteasca in anul ce va urma.

Daca vrei sa ai noroc trebuie sa arunci un banut intr-o fantana

Aceasta superstitie a devenit atat de populara incat putem spune ca s-a transformat intr-un obicei cat se poate de comun. Cine nu a aruncat cel putin o data un banut intr-o fantana si si-a pus o dorinta in sperenta ca aceasta se va indeplini? Indiferent de valoarea monedei in sine, gestul este cel care conteaza in acest caz.

Superstitiile pot avea efect sau nu asupra noastra, dar cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii este ca in momente urgente, daca ai nevoie de bani, poti sa iei rapid un credit online. In acest fel nu va mai trebui sa crezi in superstitii si sa speri in minuni pentru a face rost de bani.

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: