Idei de pus în practică pentru o depozitare eficientă a lucrurilor în casă

Organizarea casei este o provocare doar dacă nu știi ce ai de făcut! Există soluții inteligente de depozitare prin care să iți eficientizezi cât mai bine spațiul în care locuiești zi de zi și care iți vor transforma locuința în așa fel încât să fie mai spațioasă. Mediul în care ne aflăm și în care alegem să lucrăm ne influențează într-un procent semnificativ starea de spirit, mai ales în contextul în care tot mai multe companii optează pentru lucratul de acasă.

 

Dar ce înseamnă, de fapt, să ai o casă organizată și bine amenajată? Nu vorbim despre un proces consolidat pe niște reguli clare, ci mai degrabă despre anumite tehnici de organizare a spațiului în care locuiești care să iți ușureze viața, să te ajute să economisești timp și să utilizezi spațiul disponibil din plin.

 

Iată care sunt cele mai bune idei de amenajare a livingurilor, a dormitoarelor, băilor și bucătăriilor, asta în cazul în care ești pregătit să renunți la lucrurile inutie și nefolositoare care ocupă spațiu util.

 

Organizarea livingului, spațiul comun al familiei

Livingul este spațiul comun al casei, locul în care membrii se întâlnesc și aleg să petreacă timp împreună. Fie că aleg să stea la povești sau să vizioneze un film împreună, e clar că este un spațiu care nu trebuie să fie aglomerat cu obiecte inutile sau cu o mobilă nefolositoare.

Un living organizat este format dintr-o mobilă modulară ce poate fi utilizată în diferite scopuri, are mai multe rafturi așezate pe verticală și puține accesorii pentru decor. Acum este momentul să renunți la obiectele nefolositoare adunate de peste ani cu gândul că le vei utiliza cândva. Păstrează livingul cât mai aerisit și alege un mobilier multifuncțional.

Pentru a completa aspectul vizual al încăperii, iți recomandăm să decorezi pereții fie cu rame foto personalizate, care să conțină fotografii din arhiva personală, fie cu tablouri care să fie pe placul tău și să se potrivească cu ambientul din cameră.

Dacă ai nevoie de inspirație, nu ezita să arunci o privire la organizarea casei: Regula celor 3M.

 

 

Organizarea dormitoarelor în funcție de personalitatea fiecărui membru

Nu degeaba dormitorul este adesea asociat cu un sanctuar. Este locul în care se reflectă cel mai bine personalitatea posesorului, de aceea acesta trebuie să fie amenajat după bunul plac. Totuși, indicat este ca la final să se obțină o atmosferă care inspiră liniște și relaxare. De asemenea, evită amestecul de culori stridente și stiluri pentru că împreună formează haos, dar separat sunt combinația potrivită.

Cum întotdeauna ce e mult strică, optează pentru strictul necesar atunci când vine vorba de mobilier: un pat, două noptiere și un dulap sunt de ajuns. Dacă rămâne spațiu suficient poți adăuga și o oglindă. Nu uita că luminile deschise, în special albul, și lumina naturală fac ca încăperea să pară mai mare, datorită faptului că oferă amplitudine ochiului privitorului. Pentru o imagine de ansamblu armonioasă, se recomandă preluarea și corelarea culorilor peretelui cu cea a mobilierului, tapetul cu pernele, etc.

 

 

Idei pentru o bucătărie mai spațioasă

Bucătăria este spațiul în care trebuie să existe cât mai mult mobilier cu suficient spațiu de depozitare, fiind locul în care se adună cele mai multe obiecte care, de multe ori, sunt nefolositoare și doar ocupă mult spațiu. De asemenea, electrocasnicele și locul de luat masa sunt nelipsite, dar toate la un loc pot aglomera foarte mult spațiul, mai ales dacă nu vorbim despre o bucătărie suficient de mare.

Cum facem totuși să ne bucurăm de toate la un loc fară să le simțim prea mult prezența? Încorporarea electrocasnicelor în mobilă este o variantă prin care vei câștiga suficient spațiu, iar alegerea unui mobilier multifuncțional vine în ajutorul tău. În acest caz, masa pliabilă, prinsă de perete, reprezintă soluția perfectă pentru o bucătărie. Compartimentarea sertarelor este, de asemenea, o soluție eficientă prin care să iți organizezi spațiul. Așează vesela, tacâmurile și electrocasnicele mici în sertare bine delimitate și păstrează condimentele în recipiente închise ermetic.

Te-ai gândit că te poți folosi și de spațiul liber de pe ușile sertarelor? Dulapurile înalte și bine compartimentate te vor ajuta să te bucuri de confortul unei bucătarii moderne. De asemenea, cutiile de depozitare sunt soluții eficiente, fiind și foarte ușor de manevrat.

 

 

Bucură-te de o baie mai luminoasă!

Nu doar în bucătărie se adună multe lucruri care ocupă spațiu, ci și în baie unde adesea regăsim o mulțime de obiecte de îngrijire personală, cosmetice, etc. Achiziționarea unor dulapuri pentru depozitare sau amplasare unui dulap deasupra vasului de toaletă te va ajuta să iți organizezi eficient spațiul din baie.

Acolo unde spațiul îți permite, optează pentru cât mai multe suporturi atârnate pentru cosmetice. Acestea sunt utile și pot fi prinse direct pe pereți, lângă oglindă sau de ușa de la baie. Nu doar că sunt utile, dar vor crea o atmosferă foarte plăcută.

Poate cel mai important aspect este să înlocuiești cada, care ocupă foarte mult spațiu, cu o cabină de duș. Oricât de atractivă este ideea de a avea o cadă de dimensiuni mari, nu putem ignora nici eficiența unei cabine de duș.

Cum menționam anterior, alegerea culorilor deschise este o soluția prin care se va crea iluzia unui spațiu mai mare, asigură intimitatea și adaugă un un plus de luminozitate încăperii. Iată 5 idei pentru a-ți eficientiza cât mai corect spațiul din baie.

 

 

Pentru împrospătarea aerului din casă sunt suficiente și mici schimbări care vin în întâmpinarea nevoilor și stilului de viață a fiecăruia. Totuși, dacă te gândești serios la reamenajarea casei, ia-ți timpul necesar și începe cu pași mici. Fii creativ și pornește de la lucrurile existente deja în casă: schimbă-le locul sau utilizarea, reordonează-le și deja vei simți că s-a mai evaporat din monotonia cotidiană.

Nu uita că poți apela oricând la un ajutor suplimentar pentru a-ți îndeplini cât mai rapid dorințele! Creditele online de la Ferratum Bank sunt cea mai rapidă și accesibilă modalitatea de a face lucrurile să se întâmple. Completezi cererea online, iar răspunsul îl primești la fel de repede. Bucură-te de o experiență bancară premium oferită de Ferratum Bank!

 

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: