Cum sa faci diferenta dintre un camatar si o institutie de creditare responsabila

Camatarii devin din ce in ce mai inselatori si pot tinti persoane vulnerabile ce se afla in disperata nevoie de a obtine bani, dar au un istoric de creditare negativ.

In orice caz, este extrem de important sa nu cadeti in capcana de a apela la camatari, deoarece consecintele pot fi devastatoare. Camataria este ilegala si este cunoscut faptul ca multi dintre cei ce o practica recurg adesea la violenta fizica daca nu le rambursezi banii imprumutati, iar  sumele cresc rapid, din cauza dobanzilor exagerate.

Acest articol o sa evidentieze cateva dintre punctele cheie ce va vor ajuta sa va feriti de camatari, care se pot dovedi a fi oameni periculosi.

Primul contact

Contactul initial cu un potential camatar este posibil sa apara de nicaieri – de obicei printr-un e-mail sau o scrisoare. Tineti minte, camatarii pot sa se prezinte adesea fie ca un singur individ, fie ca o companie, deci nu va lasati pacaliti de o hartie cu un logo interesant in antet. Camatarii isi aleg potentialele victime folosind baze de date publice – in mod special tintindu-I pe cei ce au probleme financiare.

Este important sa retineti ca institutiile legale de creditare responsabila nu vor veni sa va caute. Acestea se vor baza pe dumneavoastra sa apelati la serviciile lor atunci cand intampinati dificultati.

Cautati informatii despre creditor

Dupa cum am mentionat anterior, camatarii se pot deghiza in creditori cu acte, in scopul de a va castiga increderea. Cu toate acestea, este vital sa faceti o cercetare asupra companiei sau a individului pentru a verifica daca ceea ca va propune este adevarat. Folosirea unui motor de cautare pentru a face rost de informatiile care va intereseaza o sa va ajute sa va faceti o idee in ceea ce priveste cat de legala este actiunea creditorului in cauza.

Informatiile despre contact

Camatarii pot realiza pagini de internet false ce par autentice la prima vedere. Nu va lasati atrasi de design-ul elegant, oricand de profesional ar putea arata. Verificati daca site-ul web are informatii referitoare la contact, cum ar fi: adresa, e-mail sau un numar de telefon – acestea pot indica daca respectiva companie functioneaza in termeni legali sau dimpotriva. Daca pe site regasiti un numar de telefon sau o adresa de e-mail, incercati sa luati legatura si sa vedeti cat de repede veti primi un raspuns.

Fiti direct

Asigurati-va ca ii adresati potentialului creditor suficiente intrebari despre un imprumut rapid. Cei ce ascund ceva referitor la afacerea lor vor oferi raspunsuri vagi si vor incerca sa evite intrebarile dificile. Daca nu primesti raspunsuri directe la ceea ce te intereseaza, atunci ar trebui sa te alarmezi.

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: