Cum să faci bani pe perioada studenției fară să iți neglijezi facultatea?

Studenția este animată de multe nevoi și dorințe specifice vârstei și perioadei. Dorințele și oportunitățile apar în fiecare zi sub diferite forme și indiferent că vrei să călătorești, să mergi la o piesă de teatru sau să ieși în oraș, ești nevoit să găsești metode pentru ca bugetul tău să crească.

 

Pe lângă acest aspect mai apare și dorința statutului de independența din punct de vedere finanaciar, ceea ce este firesc și normal odată cu înaintarea în vârstă. Indiferent că părinții sunt cei care se ocupă de majoritatea cheltuielilor, va apărea nevoia de a vrea mai mult de la propria persoană. Și cum fiecare dintre noi trecem prin această etapă, nu vei dori să le ceri lor mai mult, ci vei încerca să te descurci pe cont propriu.

 

Prin urmare, este ușor de conștientizat faptul că vei avea nevoie de bani. Chiar și atunci când ai suportul părinților care iți oferă tot, banii în plus nu strică! Astfel că ți-am pregătit câteva metode practice prin care poți căștiga mai mulți bani în plus și să nu mai fi nevoit să depinzi de părinții tăi. Citește-le și studiază-le pe toate cu atenție și descoperă metoda cu care te identifici cel mai bine!

 

 

1. Mediul online reprezintă o sursă sigură pentru un venit în plus

 

Societatea contemporană în care trăim ne-a arătat deja că mediul online reprezintă prezentul și viitorul, astfel că dacă și tu ești o persoană pasionată de acest domeniu, mai ai doar de învățat cum poți avea rezultate.

În perioada studenției, un lucru cert pe care nu ți-l poate lua nimeni este chiar propria persoană. Pe scurt, învață să te folosești pe tine pentru a te bucura de un venit în plus. Cum poți să faci asta? Prin anumite servicii pe care le poți oferi, în urma aptitudinilor pe care le ai. Prin intermediul mediului online poți să iți creezi o imagine personală recogniscibilă, dar și să înveți să iți vinzi serviciile.

Blogurile care sunt axate pe anumite nișe specifice sunt la mare căutare și se pot face bani ușor de pe urma acestora. Banii vin în urma marketingului afiliat, din reclame, colaborări, prin advertoriale sau prin partea de creare de conținut. Astfel, crearea unui blog prin care poți aborda diverse subiecte și poți promova diferite servicii care să se plieze cu domeniul reprezintă o metodă potrivită prin care poți obține niște bani în plus.

 

2. Devino liber profesionist pe timpul facultății

 

A fi liber profesionist pe timpul facultății înseamnă să nu lucrezi pentru nimeni, ci doar pentru tine. Această variantă reprezintă și un bun început mai tărziu în carieră. În funcție de domeniul pentru care te pregătești și în care dorești să activezi, dar și în funcție de abilitățile și serviciile pe care le poți oferi, lucrează pe diferite proiecte și vei reuși să câștigi banii necesari.

Poți îmbina foarte bine acest punct cu cel prezentat anterior și să înveți mai multe despre mediul online și tehnicile prin care poți obține banii de care ai nevoie. Ba mai mult, pentru ca proiectele individuale să vină de la sine și să meargă constant, fă cât mai mult networking. Ieși la evenimente, implică-te și cunoaște oameni noi! Doar așa vei atrage atenția asupra ta și vei deveni cunoscut.

 

3. Angajează-te cu jumătate de normă

 

Fie că vei găsi un job în domeniul pentru care te pregătești în timpul facultății sau te orientezi spre alt domeniu, un loc de muncă cu jumătate de normă este o soluție simplă și eficientă prin care poți câștiga bani în plus și prin care poți să acorzi atenție în continuare cursurilor de la facultate.

Chiar dacă cererea de pe piața muncii este mare, locurile de muncă precum curier, livrator sau șofer reprezintă soluții la îndemână pentru studenți. De asemenea, lanțurile de fast-food sunt la mare căutare de personal și multe dintre acestea sunt înțelegători și îi susțin pe tinerii care urmează simultan o facultate.

 

4. Acumulează experiență și câștigă un venit în plus prin intermediul unui internship

 

Un program de internship este în același timp un start în carieră, o bună modalitate de a căpăta experiența necesară mai departe în viața profesională, o șansă de a cunoaște profesioniști, dar și o metodă ideală de a câștiga un venit în plus.

De cele mai multe ori, companiile multinaționale sunt cele care sunt dispuse să ofere astfel de programe și sunt în căutare de studenți care să facă practică. Avantajul princiapal îl reprezintă programul care nu este foarte solicitant, astfel că te poți ocupa în aceeași măsură și de facultate, în timp ce poți obține câțiva bani în plus cu un minim de efort. În plus, orice experiență în plus este un punct forte pentru un CV.

Pe de altă parte, dacă te vei implica și te vei face remarcat în cadrul programului de internship, iți va fi mult mai ușor să te angajezi cu normă întreagă în cadrul respectivei organizații.

 

5. Aplică pentru programul Work&Travel

 

Programul Work&Travel îl pot accesa toți studenții care vor să aibă un job plătit pe perioada verii în Statele Unite ale Americii. Pe lângă faptul că vei putea să iți strângi o sumă de bani, vei avea ocazia să călătorești și să te distrezi.

Experimentând mai multe tipuri de activități, iți va fi mai ușor să iți dai seama care este traseul tău profesional pe care ți-l dorești. De asemenea, iți vei dezvolta aptitudinile, te vei responsabiliza, iți vei da seama care sunt așteptările pe care le ai de la un potențial angajator și vei obține mai ușor locul de muncă pe care ți-l dorești după finalizarea studiilor.

 

Indiferent care va fi traseul tău din punct de vedere profesional, răbdarea trebuie să fie punctul tău forte. Munca pe care ai depus-o va da roade, iar tu te vei putea bucura de aceasta în final. Odată cu experiența vor apărea și banii, iar acumularea de experiență profesională în timpul facultății reprezintă un factor determinant pentru angajator, în contextul în care te poate diferenția în sens pozitiv de un alt candidat care are aceleași studii ca și tine.

 

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: