5 modalitati prin care sa iesi din zona de confort

Nimeni nu poate sa nege faptul ca rutina este buna, mai ales cand ai foarte multe lucruri de facut sau esti stresat. Rutina te poate ajuta, personal sau profesional. Lucrurile structurate iti eficientizeaza viata, te ajuta sa automatizezi procesul decizional si, mai presus de orice, iti ofera confort.

Oamenii - Fiinte confortabile

Cu toate astea, noi, oamenii, adoptam un comportament curios cand vine vorba de confort. Chiar daca rutina si obiceiurile pe care le avem nu sunt neaparat pozitive, de exemplu nu mergem la sala de fitness, in ciuda dorintei de a fi mai sanatosi, sau nu calatorim mai mult, asa cum ne propunem, oamenii continua sa aiba acest comportament pentru ca este confortabil.

Cum sa te detașezi de acest comportament

Cand vine vorba de evolutia personala, poti sa ajungi la potentialul maxim si sa traiesti o viata de care esti mandru doar iesind din zona de confort si experimentand disconfortul care iti va aduce bucuria de care ai nevoie.

Am fost invatati sa ne gandim ca disconfortul este un un lucru rau si ca ar trebui sa il evitam. Gandeste-te cum este sa simti acea durere dupa ce ai fost la sala de fitness, agitatia si emotia pe care o simti cand aterizezi intr-o tara straina – vei trai aceste sentimente doar prin disconfort.

Cum scapi de zona de confort

Pentru a fi persoana care vrei sa fii cu adevarat, va trebui sa te obisnuiesti cu ideea de a te simti inconfortabil.

Sa iesi din zona de confort nu trebuie sa fie un proces care sa te sperie, dar pentru a evolua, este important sa faci in fiecare zi un lucru pe care nu l-ai face in mod obisnuit.

Mai jos sunt 5 sugestii foarte simple care te pot ajuta sa iesi din zona de confort:

  • 1) Mergi spre casa pe un alt traseu

Una dintre cele mai usoare modalitati de a iesi din rutina este sa mergi pe jos, pe bicicleta sau sa conduci pe una alt traseu in drum spre casa. Un alt drum spre casa te poate ajuta sa scapi de predictibilitate, sa te expuna la stimuli noi si noi imprejurimi, si chiar sa iti ofere inspiratie.

  • 2) Spune DA! invitatiilor pe care le primesti

Pentru o saptamana spune Da fiecarei invitatii pe care o primesti si vezi unde te duce. Fie ca e vorba de o iesire cu colegii dupa programul de la birou sau o invitatie la o petrecere, spune Da. Pe langa toate beneficiile pe care le ai pentru ca iesi din zona de confort, poti deschide usi noi, poti sa descoperi noi interese, pasiuni si sa iti faci prieteni noi.

  • 3) Alege optiunea care te va face sa te simti cel mai putin confortabil

Cand vine vorba despre luarea deciziilor, fie ca trebuie sa alegi ce film sa vezi sau la ce restaurant sa mananci, incearca sa nu te gandesti prea mult si sa iei o decizie de moment. Acest lucru te va ajuta sa fii mai spontan si sa scapi de lucrurile familiare.

Tinzi sa iei decizii in functie de cat de confortabil te simti cu ele si de cat de familiare iti sunt? Daca este adevarat, pentru o saptamana intreaga, cand trebuie sa iei o decizie, incearca sa o alegi pe cea care te-ar scoate cel mai mult din zona de confort.

  • 4) Schimba-ti mediul in care traiesti

Exista un proverb cunoscut care spune Schimbarea este la fel de buna ca o vacanta. Sa schimbi mediul in care traiesti te ajuta sa scapi de rutina si familiaritate si iti poate oferi inspiratie.

Schimba felul in care ai asezat mobila in casa sau la locul de munca. Lucreaza dintr-o cafenea. Nimic nu schimba rutina precum calatoriile. Calatoreste spre un oras nou si incearca sa te afli in situatii noi.

  • 5) Simte teama, dar nu te lasa distras de ea

Asa cum spune Susan Jeffers in bestseller-ul Simte frica si fa-o oricum, una dintre cele mai bune modalitati de a-ti depasi zona de confort este sa simti frica, dar aceasta sa nu te opreasca sa faci ceea ce ti-ai propus. Oricand simti ca nu ar trebui sa iei o anumita decizie, numara pana la 3 si fa-o. Gandeste-te la acest lucru ca la momentul in care te pregatesti sa sari intr-o piscina – la inceput te pregatesti, incepi numaratoarea inversa si sari.

Anxietatea si teama sunt sentimente peste care poti trece cu perseverenta. Data viitoare cand simti ca iti este teama, spune-ti ca simti de fapt sentimente de nerabdare si fa ce ti-ai propus.

Incepe sa traiesti de azi

Este timpul sa traiesti viata la maxim. Cine vrei sa fii si spre ce directie vrei sa mergi?

Ca principal furnizor internațional de servicii financiare mobile si pionier in domeniul tehnologiei financiare, Ferratum le-a oferit putere oamenilor incepand cu 2005 cu solutiile sale rapide, simple si inovative.

Ferratum Money este perfect pentru cei care vor sa faca lucruri – aventurieri, exploratori, cei care inoata impotriva curentului si cei care danseaza dupa propriul ritm.

Indiferent de nevoile tale financiare pe termen scurt, Ferratum Money te poate ajuta. Creditele noastre online reprezinta cel mai rapid si accesibil mod de a lua un ajutor cand ai nevoie de el.

Completeaza formularul de pe site. Este gratis, iar raspunsul va veni foarte repede la tine. Fara hartii si batai de cap.

Deci, cum te putem ajuta sa incepi sa traiesti incepand de azi?

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: