Curățenia financiară anuală - Sfaturi despre organizarea bugetului personal și reducerea cheltuielilor

Cu toții știm cât de importantă este gestionarea bugetului personal pentru a avea o imagine de ansamblu asupra veniturilor și a cheltuielilor, pentru a le putea gestiona mai bine și pentru a avea posibilitatea de a ne permite lucrurile pe care ni le dorim, dar și să economisim în același timp. De asemenea, odată cu dezvoltarea tehnologiei și a piețelor financiare au apărut mai multe modalități în care poți să investești pentru a beneficia de venituri pasive în viitor.

La fel ca și curățenia de primăvară din locuință, curățenia anuală din punct de vedere financiar trebuie făcută în așa fel încât să iți maximizezi banii care iți rămân efectiv în mână la final de lună. În contextul în care inflația a sărit de pragul de 15% și va continua să crească, comportamentele de consum al familiei trebuie ajustate. Venim cu un ghid care sperăm să iți fie util pentru a ține pasul cu scumpirile din ultima perioadă.

 

 

De ce este importantă disciplina financiară?

Situația financiară a fiecăruia dintre noi se află în legătură directă cu veniturile din fiecare lună, fiind influențată în aceeași măsură și de cheltuielile lunare. Indiferent de cât de mari sunt veniturile lunare, oricând pot apărea dificultăți și greutăți economice care pot provoca stres și pot duce la dezechilibre financiare. Stresul afectează atât starea mentală, cât și starea fizică, context în care autodisciplina este cea mai eficientă soluție de a ieși din impas.

Scumpirile din ultimele luni fie la produsele alimentare, fie la serviciile de bază, au făcut că mulți români să își schimbe comportamentele de consum și să fie mai atenți cu banii lor. Autodisciplina este cea care ne permite să rămânem pe linia de plutire atunci când prețurile explodează și avem nevoie să ne menținem același nivel de trai cu care ne-am obișnuit.

Având în vedere că banii pe care îi cheltuim lunar nu reflectă întotdeauna nevoile pe care le avem, ci mai degrabă dorințele noastre, autodisciplina ne ajută să avem un răspuns logic în fața stimulilor din jur. Liniștea venită din confortul financiar, organizarea și administrearea corectă a bugetului personal financiar ne oferă, de asemenea, un confort şi un stil de viaţă liniştit. Spre exemplu, în loc să cheltuiești lunar bani pe cafele cumpărate din oraș, poți să reduci din aceste cheltuieli savurând cafeaua acasă.

 

Reducerea cheltuielilor inutile, cheia succesului în bugetul personal

Cu un buget personal stabilit vei putea să iți dai seama concret pe ce se duc banii tăi în fiecare lună. Pentru a te bucura de o viziune de ansamblu asupra finanțelor, ține evidența acestora timp de o lună iar la final vei putea să tragi linie. Vei putea să înlocuiești cele mai frecvente cheltuili prin înlocuirea acestora cu varianta lor mai accesibilă:

  • Înlocuiește mersul cu mașina prin variante mai ieftine și prietenoase cu mediul, precum bicicleta sau transportul în comun;
  • Gătitul acasă reprezintă o metodă ideală de a înlocui comenzile zilnice de mâncare;
  • Reorganizează-ți garderoba de acasă și poți elimina cumpărăturile lunare de haine;
  • Renunță la achiziționarea ultimului model disponibil pe piață și utilizează pentru o perioada mai îndelungată telefonul și laptopul pe care le ai deja.

În contextul în care economia mondială nu dă semne de a se apropia de un echilibru financiar, organizarea finanțelor personale devine mai multe o obligație, nu doar o necesitate. O strategie bine pusă la puct bazată pe disiciplina și planificare reprezintă o soluție ideală pentru situațiile în care apar dezechilibre financiare.

De asemenea, poți opta oricând pentru serviciile financiare de la Ferratum Bank și te poți bucura de beneficii instant! Linia de credit reprezintă soluția ta financiară care iți oferă flexibilitate la costuri minime oricând ai nevoie. Prima lună este fără dobândă și poți solicita până la 5000 de lei. Plătești doar pentru suma utilizată, fără comision de administrare și cu zero costuri de retragere. Oricând pot apărea situații în care vei avea nevoie să plătești o sumă de bani care iți poate da cheltuielile peste cap, indiferent că ți s-a stricat mașina de spălat, ai o factură urgentă de achitat sau a apărut o urgență medicală.

 

Planificare și administrare

Atât cheltuielile fixe, cât și cheltuielile variabile sunt sume pe care vei fi nevoit să le achiți lunar, semestrial sau anual, valoarea acestora fiind aproximativ aceeași de fiecare dată sau chiar mai mari în cazul unor variații financiare. Cadourile, cursurile, evenimentele la care dorim să participăm, vacanțele sau cheltuielile auto sunt cheltuieli variabile pe care putem să le ajustăm în așa fel încât să păstrăm un echilibru financiar pentru a evita să cheltuim mai mult decât permite bugetul.

Pe lângă metodele menționate anterior de pe urma cărora te poți bucura de adevărate beneficii și poți economisi sume semnificative de bani, poți opta pentru un credit rapid online de la Ferratum Bank pentru nevoile tale imediate, fără comisioane și costuri ascunse. Cheltuielile neprevăzute pot apărea oricând, în special cand te aștepți mai puțin, astfel că este important să iți asiguri confortul financiar, dar fără a te îndatora peste măsură.

Faptul că poți să alegi suma de bani de care ai nevoie și în funcție de bugetul tău este principalul avantaj al unui credit rapid de la Ferratum Bank. În plus, ai 0% dobândă la primul împrumut dacă îl rambursezi până la data scadentă. La fel că și în cazul liniei de credit, ai flexibilitate maximă la costuri minime. Tot ce trebuie să faci este să iți alegi suma și perioada creditului, să completezi datele din formular și vei primi decizia în doar câteva minute!

Află mai multe despre tine și despre situația ta financiară planificandu-ți în mod concret veniturile și cheltuielile. Vei remarca că după o periodă vei sesiza care sunt nevoile și dorințele care iți aduc satisfacție. În acest fel, vei avea control asupra situației financiare, evitând apariția problemelor financiare și a stresului cauzat de acestea.

 

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: