Tu cum sărbătorești Ziua Copilului?

Ziua Copilului reprezintă un bun prilej de a sărbători frumoasa perioadă a copilăriei, dar și un memento că fiecare copil merită să fie iubit, îngrijit, educat și să i se ofere atenția de care are nevoie. Având în vedere că cei mici reprezintă viitorul, fiecare dintre noi trebuie să le asigurăm o bază structurală sănătoasă în care se pot dezvolta și se pot simți în largul lor. Astfel, având în vedere că 1 Iunie este sărbătoare legală și este liber național, tu te-ai gândit cum vei petrece timpul alături de copilul tău?

Poți sărbători această zi specială prin diverse moduri care îl vor face pe cel mic cu adevărat fericit. De la ieșit în parc și mâncat vată de zahăr pe băț la explorarea cunoștințelor prin diverse activități educative, fiecare activitate în parte poate să fie valorificată la maxim atâta timp cât suntem prezenți alături de cei mici într-o zi dedicată doar pentru ei! Ți-am pregătit o serie de activități speciale pe care le poți face, o mică trecere prin istorie despre cum a apărut această zi, dar și sfaturi financiare pentru a face mai bine față pretenţilor celor mici.

 

Cum a fost aleasă data de 1 Iunie pentru a sărbători Ziua Copilului?

1 Iunie este o zi specială, întrucât se sărbătorește atât Ziua Internațională a Copilului, cât și prima zi de vară calendaristică. În acest mod poți spune că ai motiv dublu să sărbătorești alături de famile momente frumoase și autentice. Totuși, aceasta nu a fost dintotdeauna data aleasă pentru a celebra copiii.

Din punct de vedere al semnificației din spatele acestei zile, 1 Iunie reprezintă puritatea, fiind ziua în care începe oficial vara, anotimpul preferat al celor mici. De asemenea, este perioada în care apar cireșele, fructele preferate ale copiiilor, trandafirul înflorește – o floare unică, puternică și catifelată, floare cu care pot fi comparați și cei mici. Acestea sunt câteva dintre motivele care au dus la decizia de a alege această zi ca fiind reprezentată de Ziua Internațională a Copilului.

În plus, din punct de vedere legislativ, în vara anului 1925, la Geneva, s-a adoptat “Declarația pentru Protecția Copilului”, fiind semnată de mai multe țări în care a fost oficial introdusă sărbătoarea zilei copilului, dar și a drepturilor acestora. Deși pe parcursul anilor, Declarația a suferit schimbări, în anul 1989 a fost adoptată forma finală pe care o utilizăm și în prezent. Printre cele mai importante drepturi trecute, amintim și faptul că orice copil are dreptul la educație, protecție și sănătate, guvernele sunt obligate să asigure condiții în care copiii se pot dezvolta sau faptul că este interzisă discriminarea celor mici pe criterii de etnie, rasă, clasă, religie sau gen.

 

 

 

Activități de făcut împreună cu toată familia

De cele mai multe ori, lucrurile simple sunt cele care aduc cel mai sincer zâmbet pe fața unui copil. O plimbare în parc, o înghețată sau mersul cu rolele îl vor face fericit pe cel mic. Totuși, dacă iți dorești să alegi dintre mai multe activități speciale și interesante pentru a face această zi senzațională, ai posibilitatea de a alege dintre propunerile noastre de mai jos:

 

Faceți o vizită la gradina zoologică sau gradina botanică – Mersul cu cei mici pentru a vizita habitatul animalelor, fauna și flora aduce cu sine pe lângă îmbogățirea culturii generale și o bună dezvoltare din punct de vedere a empatiei, dar și conștientizarea importanţei protejării mediului înconjurător. În plus, vietățile vor stârni întotdeauna curiozitatea celor mici în cel mai frumos mod, mai ales dacă le vei explica şi importanța biodiversității și a lucrurilor care îi înconjoară;

Explorați creativitatea împreună – Creativitatea este una dintre cele mai importante abilități ale oamenilor, iar dacă aceasta este dezvoltată încă din copilărie, cel mic va deveni un adult cu o imaginație bogată și o minte antrenată. Incurajându-i pe cei mici să își exploreze creativitatea și ajutându-i să efectueze diverse proiecte, precum felicitări sau desene pe care să le dăruiască membrilor familiei sau prietenilor îi va ajuta să se dezvolte și va consolida relația de familie.

Faceți diverse activități cu cei mici – Fie alegeți să faceți un album cu fotografii sau un proiect pentru școală, cei mici adoră să lucreze manual, iar dacă contribuie și părinții, rezultatul va fi unul extraordinar. Bucurați-vă împreună de zâmbete, culori și de nostalgia timpurilor trecute.

 

 

Nevoile celui mic mai presus de ale tale întotdeauna, nu doar de Ziua Copilului

Adulții puternici de astăzi au fost cândva copiii care au avut siguranță, iubire, stabilitate, educație și modele pozitive în copilărie. Totuși, dacă toate cele menționate anterior s-ar traduce într-un singur cuvânt, acela ar fi timpul. Cel mai important lucru pe care i-l poți dărui celui mic este timpul tău. Cei mici au nevoie de timpul părinților pentru a se putea dezvolta sănătos și armonis din toate punctele de vedere. Timpul petrecut cu cei mici reprezintă soluția la toată nevoia pe care aceștia o au la un moment dat.

Modul în care vei transmite faptul că 1 Iunie reprezintă o zi dedicată lor îi va face să înțeleagă că sunt speciali, deosebiți și iubiți. Dar totuși, pretențiile celui mic iți dau bătăi de cap? Nu uita că fericirea lui este pe primul loc, astfel, dacă ai nevoie de resurse extra, linia de credit este rezerva ta de bani în momente de acest gen.

Linia de credit este cel mai nou produs de creditare oferit de Ferratum Bank, fiind cea mai eficientă soluție pentru momentele în care bugetul tău nu poate acoperi toate cheltuielile și nevoile personale și ale familiei. Poți face oricând o solicitare rapidă și online, iar noi iți vom livra în cel mai scurt timp banii în cont. Avantajele vin la pachet pentru toți membrii familiei plus libertatea de a alege orice sumă de bani ai nevoie. Accesibilitatea, rapiditatea și flexibilitatea sunt cuvintele care caracterizează linia de credit de la Ferratum Bank!

 

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: