Care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere când iți renovezi locuința?

Schimbările sunt întotdeauna bine-venite, așa că o reîmprospătare în viața și casa ta nu trebuie amânată! Dacă ai decis că vrei să aduci un suflu nou apartamentului în care locuiești, apucă-te cât mai devreme de treabă și planifică atent toate aspectele necesare pentru a te bucura de cele mai bune rezultate!

Fie că vrei să te apuci de treabă singur sau dorești să apelezi la o firmă specializată sau un designer, ne dorim să venim în ajutorul tău cu toate informațiile necesare de care ai putea să ai nevoie, pentru ca proiectul tău să fie unul reușit, iar tu să te bucuri alături de cei dragi de căminul mult visat.

 

 

Cum planifici renovarea locuinței?

Probabil cea mai plăcută parte din acest proces este etapa de amenajare propriu-zisă în care iți imaginezi cât de cozy va fi atmosfera și cum va arăta bucătăria în care vei găti pentru cei dragi. Totuși, până vei ajunge la această etapă, ești nevoit să parcurgi etapa tehnică în care părți esențiale sunt repreyentate de înlocuirea instalațiilor electrice sau izolarea termică.

Într-adevăr, este mult mai distractiv și plăcut să zugrăvești pereții în culoarea preferată sau să alegi mobila, dar o renovare completă presupune pregătirea locuinței pentru partea estetică finală.

În funcție de expertiza tehnică și planul personal de renovare vei reuși să elaborezi un plan complet al proiectului. Indiferent de motivul pentru care te-ai apucat de renovat, recomandarea noastră este să nu pornești singur la drum și să apelezi la experții din domeniu. Vei avea nevoie fie de autorizațiile necesare sau meseriași care să se ocupe de părțile mai complicate și în mod cert va fi mult mai ușor să treci peste cu ajutor venit din partea specialiștilor.

 

Stabilește etapele renovării

În funcție de necesitățile locuinței, renovarea poate implica schimbarea parchetului, a gresiei și faianței, izolarea termică, zugrăvirea pereților, realizarea hidroizolațiilor, astfel că s-ar putea ca proiectul tău să fie mai complicat decât iți imaginai.

Partea tehnică trebuie efectuată, chiar dacă nu este întotdeauna plăcut. Astfel că după realizarea acesteia vei reuși să te focusezi pe alegerea pieselor de mobilier și a decorațiunilor, ceea ce înseamnă că fie apelezi la un designer care să te ajute să faci cele mai bune alegeri în funcție de așteptările tale și spațiul personal, fie amenajezi pe cont propriu. Totuși, un specialist te va ajuta să iei cele mai bune decizii și să te bucuri de cele mai bune rezultate.

 

Sfaturi utile pentru rezultatele dorite

Pentru că renovarea locuinței poate să fie diferită în funcție de cameră, va trebuie să te origanizezi în așa fel încât ca rezultatele propriu-zise să fie conforme cu planul efectuat. Din punct de vedere al design-ului, te poți orienta spre un stil modern, minimalist, non-conformist sau spre un stil care să corespundă cu preferințele personale.

Amenajarea interioară depinde foarte mult de personalitate locuitorilor și de stilul de viață al acestora. Variantele sunt nelimitate, de aceea design-ul personalizat este cel mai eficient. Arhitectura este reprezentativă și în funcție de cameră, astfel că mai jos avem câteva recomandări de stiluri artistice în funcție de fiecare încăpere.

Living

Orice living trebuie să fie reprezentativ pentru întreaga locuință, fiind spațiul unde se întâlnesc toți membrii familiei. Amenajarea se va face în funcție de stilul în care sunt decorare și celelalte camere, dar se va ține cont și de dimensiunea încăperii. Accesoriile și cromatica sunt elementele cheie ce vor completa aspectul general al locuinței.

 

 

Dormitor

Dormitorul este cea mai intimă încăpere din toată locuința. Alege mobilierul în așa fel încât să creezi o cameră perfectă pentru odihnă. Dacă alegi să apelezi la un specialist, vei remarca că acesta va pune accent pe detalii, oferind un aspect revitalizat camerei.

În plus, iluminatul din dormitor reprezintă un element important, întrucât trebuie să creeze o atmosferă relaxantă, dar care să iți permită să iți duci la bun sfârșit activitățile. Îmbunătățește-ți estetica încăperii și creează-ți o experiență completă!

 

 

Bucătărie

Bucătăria este o încăpere foarte importantă în orice locuință, iar aspectul acesteia variază în funcție de mai multe aspecte. În amenajarea bucătăriei se ține cont de dimensiunea camerei, numărul persoanelor pentru care se gătește, frecvența cu care este folosită și compartimentarea locuinței.

Specialiștii aleg ca blatul de lucru, chiuveta și aragazul să fie așezate într-un triunghi pentru ca accesul să fie cât mai rapid la acestea.

 

 

Baie

Amenajarea băii se face în funcție de nevoile și preferințelor proprietarilor, indiferent că încăperea este mică, mare, pătrată sau dreptunghiulară. Dacă este singura baie, elementele cheie trebuie organizate în funcție de perimetrul utilizabil care va rămâne după amplasarea imobilierului, electrocasnicelor și a accesoriilor.

 

 

Cât costă renovarea locuinței?

Stabilirea unui buget încă de la început este un pas esențial pentru a-ți putea finaliza proiectul fară a intra în banii economisiți pentru alte ocazii. Când stabilești acest aspect, nu uita să ai în vedere atât costurile materialelor de construcții, manopera, cât și costurile pentru un designer sau o echipă specializată.

Costurile diferă în funcție de suprafața locuinței, de pretențiile personale, dar și de calitatea materialelor pe care le vei alege. Potrivit specialiștilor, în funcție de dimensiunea locuinței, costurile pentru manoperă pot ajunge între 15 000 – 18 000 lei. În acest preț intră necesarul de materiale și redecorarea, ce cuprinde costurile cu mobilierul și accesoriile.

Dacă bugetul personal nu iți permite să acoperi această sumă, poți apela la varianta unui credit rapid, care să te scape de o grijă.

 

Apelează la un credit rapid şi scapă de grija banilor

Creditul rapid este o soluție financiară care te ajută să ieși dintr-un impas, fiind o variantă foarte populară datorită condițiilor ușor de îndeplinit. Creditul este ușor de accesat, condițiile de îndeplinire fiind minime.

Astfel, procesul de solicitare este unul simplu, atât din pricina condițiilor de obținere, cât și din perspectiva faptului că ai posibilitatea de a efectua totul din casa ta. Completezi un formular online, selectezi suma de care ai nevoie, iar actele le trimiți în format digital. După ce efectuezi acești pași și primești aprobarea necesară, banii ți se vor livra în contul tău bancar cât mai repede.

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: