6 pași de urmat pentru a deveni DJ

La Ferratum, credem in incurajarea si inspirarea oamenilor de a-si urma visurile, de a fi curajosi si de a face lucrurile in care cred cel mai mult.

Pasiunile si cautarile noastre sunt ceea ce ne ghideaza, ceea ce ne inspira si ceea ce reprezinta sensul vietii noastre. Dar numai prin perseverenta, angajament si hotarâre ne putem atinge obiectivele.

Când vine vorba de pasiune, muzica este unul dintre acele lucruri care inspira atât de multi oameni. Are puterea de a ne face sa simtim o multitudine de emotii in acelasi timp. Ea devine coloana sonora a vietii noastre si are capacitatea de a ne desprinde de grijile noastre de zi cu zi si a ne transpune intr-o alta lume.

Nu e de mirare de ce multi oameni isi doresc sa devina DJ. Dar cum incepe acest drum? Ei bine, când vine vorba de a incepe ceva si de a ne urma visele, cea mai mare problema o reprezinta inceputul. Multi oameni nu stiu de unde sa porneasca. Având o harta cu locul in care te afli si cel in care iti doresti sa ajungi este un inceput destul de bun.

Daca si visul tau este meseria de D.J., mai jos sunt sase pasi care te vor ajuta sa pornesti pe drumul tau:

Asculta!

Primul si cel mai important pas dintre toate este sa asculti in mod activ muzica. Asculta seturi, mixuri si piese ale altor DJ-i pe Soundcloud, YouTube sau Mixcloud, de exemplu.

Du-te in diferite cluburi si asculta DJ-ii. Incearca sa intri in atmosfera, sa intelegi modul de a construi un mix si felul in care functioneaza dinamica. Cum incepe totul si unde se termina? Ce se intâmpla in mijloc?

De-a lungul timpului, vei dezvolta o anumita afinitate pentru ceea ce iti place. Esti pasionat de muzica house, electro, dance, techno sau pop? Iti place ritmul “four-to-the-floor” sau preferi ritmuri mai complexe sau, poate, mai multe ritmuri hipnotice?

Stiind ce iti place, vei putea sa filtrezi toata muzica si sa iti creezi propriul stil.

Achizitioneaza software si echipament

Apoi, va trebui sa te ocupi de software si hardware pentru a-ti crea sistemul. Ableton, Traktor si Serato DJ sunt toate optiunile software populare, fiecare cu avantajul lor distinct.

In plus fata de software, vei avea nevoie, de asemenea, de anumite echipamente pentru mixare. Poti sa-ti cumperi unele mai performante si  mai târziu, dar achizitionarea unei configuratii de baza este esentiala. DJM-850 sau Denon DN-X1600 reprezinta ambele optiuni excelente.

Odata cu achizitionarea software-ului si echipamentului, este timpul sa incepi explorarea. Poti invata multe doar din simpla curiozitate si joaca. De asemenea, va recomandam sa consultati câteva sute de tutoriale si sfaturi video pe YouTube pentru fiecare dintre programele software.

Inscrie-te la cursuri

Most major cities also offer in-class courses at audio schools and universities, but there are also online courses worth exploring too.

Pentru a grabi lucrurile, poti sa te inscrii la un curs. Exista numeroase cursuri din care poti alege, inclusiv specifice fiecarei platforme software, precum si de abilitati cum ar fi mixarea, productia (daca doresti sa compui si sa inregistrezi propria muzica), si modul de configurare live.

Inregistreaza un Mix

Odata ce ajungi sa te simti confortabil cu software-ul si hardware-ul si ai câteva elemente de baza pentru portofoliu, este timpul sa creezi un mix.

Ideea este sa poti crea o poveste pentru audienta, pornind dintr-un punct fix si purtandu-i in alta parte in tot mixul. Dupa ce ai ascultat alte mixaje, trebuie sa ai o idee de baza despre cum sa structurezi acest mix.

Foloseste programe cai Logic sau Ableton pentru a captura mixul apoi distribuie-l pe Facebook, Soundcloud sau Mixcloud.

Acest mix poate fi, de asemenea, "demo-ul" tau pentru a te expune intr-un mod profesionist cluburilor si promotorilor.

Promoveaza-te

Urmatorul pas este sa iesi de acolo si sa incepi sa mixezi. La urma urmei, despre asta e vorba, nu? Adesea, cel mai bun mod de a incepe este sa participi la petreceri restranse sau zile de nastere, de exemplu. Practic, accepta orice oportunitate pe care o ai ca sa te poti prezenta in fata oamenilor.

 

Participa la petrecerile din cluburi sau la petrecerile subterane si fa cunostinta cu oamenii din comunitate. De fapt, mai presus de toate, implicarea intr-o comunitate este cruciala.

O alta abordare populara este contactarea barurilor sau cluburilor locale. Promovarea in serile mai libere, cum ar fi martea sau miercuria, poate fi o modalitate excelenta de a obtine un contract. Incearca!

Sigur, poti incepe sa trimiti mixul si promotorilor si organizatorilor de evenimente, insa este recomandat sa incepi treptat acest lucru.

Consiseanta si rabdare

Intre inregistrarea noilor mixuri si interpretarea live, traiesti viata unui DJ. Cheia este acum consistenta.

Stabilieste-ti câteva tinte. De exemplu, seteaza-ti un obiectiv: sa ai rezervate cel putin trei spectacole in doua saptamâni.

Familiarizeaza-te cu oamenii din comunitatea ta, cu promotorii, cu alti DJ-i, cu proprietarii de cluburi si cu construiteste-ti o imagine. Mai presus de toate, ai rabdare. Continua sa descoperi, sa continuati te dezvolti, sa continui sa mixezi.

Incepe chiar de azi

Când vine vorba de a-ti urma visele, trebuie sa actionezi. Daca nu acum, atunci cand?

Daca cea mai mare problema cu care se confrunta oamenii atunci când isi urmeaza visele este inceputul, a doua problema o reprezinta banii. De aceea, la Ferratum, am creat imprumuturi usoare, flexibile si pe termen scurt, care va permit sa accesati rapid fonduri.

Indiferent daca ai nevoie de unul dintre imprumuturile noastre online pentru a-ti achizitiona software-ul sau pentru a te inscrie la cursuri, suntem aici pentru a veni in intâmpinarea viselor tale.

Poti solicita pentru unul dintre imprumuturile noastre pe termen scurt prin intemediul platformei noastre online si vei primi un raspuns in doar câteva minute. Dupa aprobarea imprumutului, poti avea banii chiar in aceeasi zi.

“Viata este fie o aventura indrazneata, fie nimic”

Helen Keller

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: