6 motive pentru care trebuie sa alegeti cumparaturile online

Odata cu trecerea anilor, cumparaturile online devin modalitatea preferata de a face cumparaturi. De fapt, conform Eurostat, 68% dintre utilizatorii de internet din UE, au cumparat online  în 2017. 

Probabil ca nu este o surpriza faptul ca persoanele cu varste cuprinse între 25 si 34 de ani sunt cei mai activi cumparatori online (77% dintre utilizatorii de internet). Cu toate acestea, interesant este faptul ca, ponderea cumparatorilor online variaza foarte mult în UE, de la 23% dintre utilizatorii de internet din Romania, pana la 86% în Regatul Unit.

Avand o familie tanara, exista mai multe motive pentru care ar trebui sa faceti cumparaturi online, asta daca nu le faceti deja. Regasiti mai jos 6 dintre aceste motive:

1. Comoditatea

Fiind o familie tanara cu un copil, întelegem ca cel mai important lucru este sa petreceti timpul cu cel mic. Sa cresti un copil nu este tocmai o sarcina usoara, sa gasesti timp pentru a îti îngriji familia si sa te ocupi de toate, de la cosul zilnic de cumparaturi pana la articole de îmbracaminte – este aproape imposibil. Tocmai de aceea aici intervine avantajul cumparaturilor online.

Unul dintre avantajele cumparaturilor online este ca poti sa comanzi de oriunde si oricand, fara sa fie nevoie neaparat sa pleci de acasa. Magazinele online fac ca vizita la supermarket sau la centrul comercial sa devina din ce în ce mai putin atractiva.

2. Timpul este pretios

Timpul este pretios si tocmai din acest motiv este important sa i-l dedici copilului tau. În calitate de parinte, nu poti face toate lucrurile singur într-o singura zi si sa te ocupi si de cresterea copilului. Avantajul cumparaturilor online este ca va puteti pastra energia pentru a face alte lucruri care necesita timp si nu se pot face online.

3. Gasiti tot ceea ce va doriti

Indiferent de ce ai nevoie, cu siguranta poti gasi pe internet. Magazinele online au, în general, o gama mai larga de produse fata de concurentii lor din magazinele fizice. Cu mici exceptii, atunci cand faceti cumparaturi online, nu sunteti constransi de stocul limitat, gasiti culoarea potrivita sau marimea corecta. Poate fi frustrant atunci cand depuneti tot efortul pentru a merge la centrul comercial si constatati ca nu gasiti culoarea sau marimea potrivita. De asemenea, atunci cand faceti cumparaturi online, puteti avea sansa sa gasiti articole unice sau modele rare pe care nu le veti gasi în centrele comerciale.

4. Economisiti mai mult

Pe langa avantajul de a fi mai comod, un alt factor important pentru care alegem cumparaturile online este faptul ca preturile pot fi mult mai mici. Deoarece magazinele online nu platesc chirie pentru un spatiu fizic, îsi pot permite sa vanda la un pret mai mic.

Exista mai multi comercianti care ofera transport gratuit atunci cand cumparaturile depasesc o anumita suma de bani. Cu toate astea, chiar daca veti plati transportul, cu siguranta produsele achizitionate vor fi mult mai ieftine.

5. Siguranta

În timp ce frauda online si atacurile cibernetice se pot întampla în orice moment, securitatea utilizata de magazinele online si platformele de comert electronic devine din ce în ce mai eficienta în protejarea securitatii tranzactiilor noastre.

Urmand cateva reguli de baza, precum: sa cumparati numai de la comerciantii de încredere, sa utilizati protectia cumparaturilor pentru achizitiile facute si sa nu folositi un computer public atunci cand faceti cumparaturile online; va puteti simti comfortabil si în siguranta.

Urmatorul articol publicat pe CNET are cativa indicatori buni care sa va ajute sa va relaxati.

6. Oferte speciale

Ca si cum preturile scazute nu ar fi un motiv suficient, abonandu-va la newsletterele comerciantilor online, veti putea primi oferte speciale, reduceri sau chiar transport gratuit, toate acestea facand cumparaturile online mult mai atractive.

Cel mai nou articol

Sorry, there are errors on the page: